Poučne priče i tekstovi

Tvoju nagradu priprema Gospodar lično, strpi se

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Sinoć sam odlučio da častim sebe lijepom večerom. Otišao sam u restoran sa 5 zvjezdica. Nakon što sam pregledao šta je na meniju, naručio sam hranu. Nakon 20-ak minuta, ušla je grupa mladića i djevojaka i naručili su svoje. Na moje zaprepašćenje, njima je hrana bila odmah gotova, prije moje. Gledao sam ih kako jedu i od srca se smiju i uživaju. Jedan se čak hvalisao kako poznaje sve u ovom hotelu pa sam se osjetio poniženo. Htio sam da odem. Ostavši bez strpljenja, pozvao sam konobara, a on mi je smireno rekao: “Vaša narudžba je specijalna i sprema je šef kuhinje lično. Njihova jela su užurbano spremili studenti jer šef priprema Vaše. Iz tog razlog su oni prvi usluženi. Molim vas, uzmite sok dok čekate.”
 
Smirio sam se i strpljivo čekao. Ubrzo nakon toga, moje jelo je stiglo i uslužilo me čak šest konobara. Vlasnik hotela, koji je bio porodični prijatelj kojeg sam i zaboravio, me je vidio kada sam ušao pa je odlučio da me iznenadi. Ona grupa mladića i djevojaka pored mene su ostali šokirani, nisu mogli prestati da bulje. Odjednom, oni su bili ti koji su potišteni, pitajući se zašto i oni nisu dobili jelo i uslugu takvog kvaliteta. 
 
Upravo je ovakav i život! Neki ljudi su na dunjaluku ispred tebe i poslužuju se sada, podsmijavaju ti se i govore kako su oni mudriji i pametniji, kako su oni počašćeni. A ti neumorno čekaš i pitaš se zašto je to tako. Čekaš jer je tvoje “jelo” specijalno. Potrebno je vremena da se spremi i da ga zaradiš. I, samo ga šef priprema. Opusti se i čekaj svoju nagradu. Jednom kada stigne, svi ostali će da zaćute zauvijek. Ovo su moje riječi ohrabrenja za sve nas. Podnosiš ruganje i poniženje. Možda si prolazio i kroz depresiju ili patio od ankcioznosti. Ne brini. Gospodar svjetova te vidi i čuje, i ne želi da dobiješ nešto obično poput onih koji te ismijavaju. 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta