Sihr i džinni

Džinski napadi prilikom sna (zaštita)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: U snu čujem ženske i muške glasove, navraćaju me da izgovorim neke stvari, koje su jako ružne. Jednom prilikom dok sam spavala osjetila sam nečiju ruku oko moga struka kako me drži, probudila sam se, ali nisam mogla da se pomaknem. Jako sam se uplašila, jer osjetila sam kako pomjera ruku. Htjela sam, od straha, da vrisnem, ali sam čula jedan glas koji reče: “NEMOJ”. U nekim prilikama čujem glasove kao kroz moje misli idu, ali ovaj put sam čula kao u stvarnosti. Isto, jednom dok sam spavala počela sam da vrištim i ono me udari po glavi, kao pravi insan, jednostavno sam osjetila kako me nešto udari po glavi… Šta mi se ovo dešava i kako da se zaštitim od ovoga?

DRUGO PITANJE: Šta treba raditi ako čovjek ima noćne more o džinima i ako se smiju i navraćaju čovjeka da kaže da je neko drugi Bog, čovjek se s njima svadja i odgoni ih i prijeti da će ih Allah kazniti. Da li je to loš znak ako čovjek počne na takav način komunicirati sa džinima?

ODGOVOR: Ima vise nacina kako izbjeci napade dzinna i njihove smutnje i kontakte kojima se, najcesce, putem snova koriste kako bi strahom i smutnjom naceli i poceli njihove kontakte i nijete. Da bi izbjegla kontakte moras biti jaka i ustrajna u Islamu, klanjati odredjene namaze, biti pod abdestom sto cesce, zivjeti zivotom koji ne privlaci paznju dzinna (tj. izbjegavati sto vise grijesenje), spominjati cesto Allaha, azze we dzell, kroz razne zikrove i dr..

Nocne more su samo sejtansko-dzinsko zastrasivanje koje ponekad, kazem ponekad, predje u svakodnevne kako psihicko tako i fizicko djelovanje, pa se slabo imanska osoba, koja to dozivljava preda tom svijetu bez borbe. Cilj sejtana je taj da odvrati vjernika i vjernicu od robovanja Allahu subhanehu we te`ala, tako da se koriste svim i svacim ne bi li im to uspjelo, ali ponovo ponavljam, uspjeva kod onih nestabilnih. Zato se ne boj, u islamu ima lijeka za ove njihove spletke, jer njihov je cilj zaplasiti, pa vladati, a posto se mi bojimo samo Allaha, onda nam njihovo zastrasivanje ne moze nauditi.

To je njihov nacin rada, udaljiti insana od Allaha i pribliziti covjeka njihovom gospodaru, sejtanu, l.a., pa ce naravno koristiti i rijeci, kako Bog ne postoji, kako ima drugih bogova itd itd.. Od velike je koristi i ta svadja koju snivac vodi sa njima, jer se to iman (vjerovanje) snivaca bori sa njima, zato je jako vazno da covjek (snivac) sa sobom ponese nekoliko stvari prije spavanja, a to je oruzje protiv tih nepozvanih gostiju.

Oruzje se sastoji od abdesta, prvog pancira protiv njih, zatim prouciti prije spavanja Ajetul Kursij, onda tri zadnje sure, Ihlas, Feleq i Nas, koje se prouce u dlanove pa se tijelo potare tim dlanovima. Zatim prouciti 33 subhanAllah, 33 elhamdulillah i 34 Allahu ekber, da bi na kraju proucili suru el Kafirun, tako da se naoruzani spavac slobodno ovim oruzjem moze upustiti u san, jer za svako prouceno dobijas zastitnika meleka.

Na pitanja odgovorio Abu Amr ibn Fadl, brat koji zivi u Makedoniji i koji lijeci ucenjem Kur’ana
***************************************

JOŠ NEKOLIKO SAVJETA

Oni koji imaju problema sa dzinnima (sihrom, urokom ili messom) najcesce posljedice njihovih napada osjecaju prilikom sna, odnosno kasno u noc pocinju njihovi napadi, jer tada najlakse mogu uplasiti covjeka (kad insan spava ili je u polu budnom stanju). Ti napadi mogu biti svakonocni ili u odredjenim danima u sedmici ili mjesecu, a najcesce vrijeme napada je izmedju 1-4 sata iza pola noci. Covjek usnije strasne snove, ili neki cak osjete dodire ili cuju glasove (u nekim slucajevima ljudi vide neke utvare, osjete pritiskanje, drzanje itd.) i ovo cesto insana probudi i onako u polubudnom stanju se nastave daljni napadi.

Covjek osjeti strah i paniku, koja se rijecima ne moze opisati, i najvjerovatnije se covjek ne bi ovako uplasio da je insan budan i svjestan, ali dzinni koriste bas ovakve situacije da plase ljude u ovakvom stanju i kada je tama okolo. Zato pored ovih savjeta, koje je brat gore iznio, i mi zelimo dodati jos nekoliko savjeta, koje covjeku mogu biti od velike koristi u ovakvim situacijama:

– imati upaljenu nocnu lampu u sobi u kojoj se spava (izbjegavati da bude skroz mrak u sobi)
– ako je se u mogucnosti ne spavati sam u sobi
– u blizini imati nesto na cemu se moze upaliti da uci sura El-Bekara (telefon, kompiuter ili sl.)) i to upaliti da uci kada covjek bude uplasen i probudjen iz sna

– poprskati postelju, gdje se spava, vodom nad kojom su proucene sure: Fatiha, Ihlas, Feleq, Nas i ajetul Kursijj
– poslije aksama pustati suru El-Bakara da prouci u kuci (ako se ne moze uvijek stici da se pusti cijela sura da prouci, onda pustiti da prouci ajetul-Kursijj i zadnja tri ajeta iz ove sure – a taj kratki dio mozete pogledati ovdje:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta