Humanitarni kutak

Februarski slučaj

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

OVA AKCIJA JE ZAVRSENA I NE SAKUPLJA SE VISE POMOC ZA OVAJ SLUCAJ

Draga braco i postovane sestre, u mjesecu februaru ce mo, inshaAllah, prikupljati pomoc samo za jedan slucaj, a razlog tome je taj sto je ovaj brat obolio na bubrege i treba mu malo veca suma novca za operaciju, kako bi barem jedan bubreg spasio. Ako bi stavili vise slucajeva (a imamo nekoliko slucajeva) onda se ovom bratu ne bi sakupila neka znacajnija suma. Uz njegov slucaj, bice prikupljana pomoc i za dawu. Evo ovog slucaja:

1. Kovacevic Mustafa iz Konjica

Kovacevic Mustafa treba da ide na operaciju bubrega, lijevi bubreg da vadi, a desni da operise. Za ovu operaciju mu je potrebna novcana pomoc u iznosu od 11 hiljada eura, koje mu je zatrazila klinika u Ljubljani. Brat Mustafa je zadobio ovu bolest bubrega kao posljedice ratnog perioda u BiH od 92 do 95 god.. Bio je u 4. muslimanskoj brigadi, koju je vodio muderris Nezim Halilovic iz Konjica.

Ja (urednik stranice) sam kontaktirao Nezima Halilovica – Muderrisa koji mi je potvrdio da je ovaj slucaj istinit, tj. da je ovaj brat obolio i da mu treba novcana pomoc za operaciju bubrega. Sva prikupljena novcana pomoc koja se prikupi za ovoga brata preko ove stranice ce biti poslana ef. Neziru Halilovicu Muderrisu koji ce uruciti novac ovom bratu, inshaAllah.

Kod uplata za ovog brata obavezno navesti “Za Mustafu”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
*****************************************************

2. Uplate za dawu

Novac koji pristigne za ovu kategoriju bice namjenjen za dawetske projekte koji idu, i koji ce, inshaAllah, ici preko ove stranice, te sve druge projekte, za koje ocjenim da je u njima hajr (o nekim dawetskim projektima u Sarajevu ce te moci, inshaAllah, uskoro citati na stranici). Znaci, u mjesecu februaru je najznacajnije da se sakupi sto vise pomoci za brata Mustafu, a ako nesto pristigne i za kategoriju Dawa nece biti na odmet.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
*********************************************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje)mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.

OVA AKCIJA CE TRAJATI CITAV MJESEC FEBRUAR, A POCETKOM MJESECA MARTA POCINJEMO PRIKUPLJANJE ZA NOVE SLUCAJEVE, INSHAALLAH.
—————————————————————

Pogledajte video “VRIJEDNOST SADAKE”.

“Nećete zaslužiti nagradu sve dok ne udjelite dio od onoga što vam je najdraže; a bilo šta vi udjelili, Allah će, zasigurno, za to znati.” (Kur’an)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta