Humanitarni kutak

Konačni obračun za mjesec januar

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

MashaAllah braco i sestre, u januaru je sakupljeno 57048 svedskih kruna – oko 5600 eura. Evo spiska:

1. Porodica Fajkovic – Sanski Most …………..16470 svedskih kruna (1 euro = ca. 10 kruna)

2. Mala Vahida – Zenica……………….11476 svedskih kruna – veceras sam se cuo sa Vahidinim babom i javio mi je da zahvaljujuci ovom novcu veceras krenuli sa autobusom za Zagreb, gdje ce mala Vahida ici na preglede

3. Porodica Dedić iz Sarajeva……….11256 svedskih kruna

4. Brat F. V. sa porodicom iz Bihaca……10154 svedskih kruna
———————-

Za neodredjeno je bilo 2361 svedsku krunu – iz ovih sredstava je vraceno 1000 kruna u budzet stranice, jer je iz tog budzeta proslog mjeseca poslato 1000 kruna za jednog brata iz Bos. Krupe.

Ostatak od ovog novca, znaci 1361 je biti poslana bratu E. M. iz Sanskog Mosta, bratu koji je 60 % invalid i koji je prezivio streljanje u proslom ratu.
———————–

Za dawu je prikupljeno 5331 svedska kruna.

Od toga je 2920 kruna poslato braci u Sarajevo, gdje ce oni ovaj novac upotrjebiti za stampanje letaka, snimanje DVD-ova sa islamskik sadrzajem i to ce biti besplatno djeljeno po ulicama Sarajeva, inshaAllah. O dawetskim aktivnostima ove brace u Sarajevu (sa slikama) ste imali prilike citati OVDJE .

1000 kruna je dato bratu koji vodi projekat Islam TV, a o tom projektu ste mogli citati OVDJE .

Ostatak novca ce biti ostavljen za potrebe dawetskih akcija preko ove stranice.
—————————

Na kraju molim Uzvisenog Allaha da unese radost u srca sviju onih koji su ucestvovali u ovoj akciji onda kada im to bude najpotrebnije! Zaista ce se ovim prikupljenim sredstvima unijeti radost u mnoga muslimanska srca, sto je Allahu, svt, jedno od najdrazih djela.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta