Humanitarni kutak

Konačni obračun za mjesec februar

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Braco i sestre, na pocetku trazim halala sto nisam ovaj mjesec pisao listu uplata na stranici, a razlog tome je sto nisam stigao vremenski da to odradim (gledacu da u mjesecu martu ponovo pocnem sa pisanjem liste uplata, inshaAllah). U mjesecu februaru smo imali samo jedan slucaj, odnsosno prikupljanja je pomoc za brata Kovacevic Mustafu iz Konjica, brata koji je obolio na bubrege i koji je trebao da izvrsi operaciju istih (o ovom slucaju ste mogli citati ovdje). Isto tako i ovaj mjesec se mogla izvrsiti uplata i za dawu.

Iako sam ovaj mjesec bio jako zauzet i nisam uspio reklamirati ovu akciju vise puta na stranici, kao sto obicno radim sa drugim akcijama, ipak je, elhamdulillah, i ova akcija jako dobro prosla. Molim Allaha, svt, da iz svoga obilja mnogostruko nagradi sve one koji su ucestvovali u ovom plemenitom djelu.

Evo rezultata akcije:

Za brata Mustafu je prikupljeno:

10194 svedskih kruna (1 euro je 9,5-10 svedskih kruna);
815 eura;
100 americkih dolara
200 svicarskih franaka
450 danskih kruna i
900 norveskih kruna

NAPOMENA: Novac koji dolazi iz inostranstva na nas bankovski racun direktno biva u banci zamjenjen u svedske krune, takodje je ista stvar sa novcem koji se salje preko Western Uniona (mi ga podizemo u svedskim krunama)

OVAJ NOVAC CE BITI POSLAN NEZIMU HALILOVICU MUDERRISU POCETKOM OVE SEDMICE, INSHAALLAH, A ON CE TAJ NOVAC PROSLJEDITI DALJE DO BRATA MUSTAFE
**********************************************************

Za dawu je prikupljeno:

2790 svedskih kruna
125 eura
20 svicarskih franaka
50 norveskih i
50 danskih kruna

Od ovoga novca ce biti poslano 1800 svedskih kruna braci u Sarajevu, gdje ce oni ovaj novac upotrjebiti za stampanje letaka, snimanje DVD-ova sa islamskim sadrzajem i to ce biti besplatno djeljeno po ulicama Sarajeva, inshaAllah. O dawetskim aktivnostima ove brace u Sarajevu (sa slikama) ste imali prilike citati OVDJE .

500 kruna je dato bratu koji vodi projekat Islam TV, a o tom projektu ste mogli citati OVDJE .

570 kruna ce, inshaAllah, biti poslano bratu Jasminu C. iz BiH, koji je za NUM stranicu uradio mnostvo video klipova i koji trenutno radi na jednom duzem videu za ovu stranicu

Ostatak novca ce biti ostavljen za potrebe dawetskih akcija preko ove stranice.
*********************************************

Bila je jedna uplata od 300 svedskih kruna za jetime, pa ce mo se, inshaAllah, raspitati kako da dodjemo do jetima da bi im urucili ovaj novac (ako imate kakvih prijedloga za jetime, javite nam, bice nam jako drago, jer trenutno ne poznajemo slucajeve gdje su jetimi umjesani).
……………………………………………

Na kraju, braco i sestre, da vas Uzviseni Allah nagradi na obadva svijeta i da vam podari Dzennet za ovaj novac koji odvajate od sebe i svoje familije kako bi pomogli potrebne i bolesne muslimane!

Vjerujte da se ja, kao kordinator za prikupljanje pomoci, jako razveselim kada mi stizu vase uplate, pa subhanAllah, mogu samo zamisliti kako se onda obraduju ove familije, za koje je novac namjenjen i koji ce taj novac trositi za hranu, ljekove i druge zivotne potrebe. Zato molim Allaha, svt, jos jednom, da u vasa srca unese radost onda kada vam to bude najpotrebnije, isto kao sto vi sa svojim nesebicnim prilozima unosite radost u srca siromasnih i bolesnih muslimana.

Rekao je Allahov Poslanik Muhammed, saws,: ” “Najdrazi ljudi Allahu, swt, su oni koji najvise koriste ljudima, a najdraze djelo Allahu, swt, je radost koju uneses u srce muslimana.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta