Aktuelno
person standing near LED sign

GDJE SU RUPE U ZAKONU I SISTEMU!!!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Svima nama je poznata izreka: “RUPA U ZAKONU!”
 
Prije svega treba spomenuti da jedino u islamskom uređenju sistema i društva nema rupa u sistemu i zakonu, a uzrok tome je, što je islamski sistem spoj ovosvijetskih pozitivnih regulativa i vjerskih skrupula (vjerski osjećaj savjesnosti).
 
Kada je “savremeni” Zapad “smišljao” (kradući islamsku literaturu državnog uređenja i sistema) sistem državnog uređenja, izbacili su vjersku skrupulu kao dio sistema-neznajući da je to bitniji dio od općih pozitivnih regulativa-jer im je to ograničavalo “slobode”, želili su da imaju ovosvjetsko uživanje bez vjerskih ili moralnih ograničavanja, neznajući da će im taj izostanak upravo stvoriti rupe u zakonu.
 
Pa imamo primjer, alkohol nije zabranjen, ali vožnja pod uticajem Alkohola i opijata odnosi mlađe živote, i puni državne kase, od kojih najviše profitiraju budžetski korisnici.
Pa imamo, dozvoljenost javnog izražavanja nasilja i seksulnosti, pa se dešava pucnjava u školama, ili silovanje dječaka od strane svojih školskih drugova, ili vršnjačko nasilje u školama.
 
Pa imamo, obmane i prevare u sudskim procesima bez adekvatne kazne za počinioca, pa imamo slučaj Memić, Dragičević…pa čak govor poznatog advokata: “Sud je tu da se laže.”
Pa imamo, korupcija,nepotizam, trgovina uticajem, politički imunitet, pa imamo štele do te mjere da se radno mjesto čistačice plaća, pa političar ostvaruje materijalne i druge koristi, a kažnjava se na način da ga premjesti sa jednog na drugu radno mjesto u vidu prisilnog rada umjesto zatvora, uz veću platu.
 
Pa imamo, nezapamćene maliverzacije na muci naroda, akcize, kamate, iskorištavanje Korone, kriza…i sl, a kazne za poželjeti.
 
Poenta, kada se odvoji vjerska nota od ovosvjetskog sistema i zakona, onda se nemaju načini, niti regulative uspostave vrlina, poput iskrenosti, pravde, poštenja, morala u javnim i izvršnim ili zakonodavnim funkcijama sistema, pa imate učiteljicu -prostituku, pa imate političara-lopova, pa imate korumpiranog sudiju, pa imate advokata lažova, pa imate doktora koji radi za ceker, tako da se sve svodi na ostvarivanje ovosvijestke koristi, bez biranja sredstva i načina, izbjegavajući kaznu ili traženjem olakšica kroz “RUPE U ZAKONU I SISTEMU”!
 
Pa čovjek ukrade milion, ali u optužnici izmijenjeno jedno slovo u imenu počinioca krivičnog dijela, i pojeo vuk magarca.
 
Ili taman da osude jednog političara, zalutaše papiri na putu između institucije do institucije, i opet pojeo vuk magarca.
 
Lažu te da je Islam barbarski, nazadni, nehumani, nepravedni, neistiniti, nekulturni sistem i uređenje; već im trebaju RUPE U ZAKONU!!!

mr. Midhat Bašić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta