Aktuelno

Oni otišli na mjesec a mi i dalje raspravljamo i izučavamo hadise iz Buharijnog i Muslimovog sahiha

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Neki filozofi tvrde: “Da bi se islam ponovo uzdigao treba nam nauka! Oni su otišli na mjesec a mi i dalje raspravljamo i izučavamo hadise iz Buharijnog i Muslimovog sahiha”.
I neznalice često padaju na fascinantne izjave ovih i ovakvih pa im se dive i počnu ih slušati o vjerskim pitanjima iako je neznanje po pitanju vjere ponekad veći kod onih koji odgovaraju nego kod onih koji ih pitaju. Dragi moji, historija je jedan od najboljih učitelja!

Endelus (muslimanska Španija) je bila najmanje 200 godina tehnološki naprednija u odnosu na kršćansku Europu. To im nije pomoglo.
Ostavili su Allahovu vjeru, počeli trčati za dunjalukom i Allah ih ponizio! Kršćani ih pobijedili i mahom sve pobili.

A za vrijeme selefa muslimani su bili najmanje 200 godina “nazadniji”, tehnološki gledano,
i opet su pobijedili Perziju (koja je imala superiorne tehnike kovanja metala, imala jedinice koje su bile u potpunosti pokrivene superiornim
metalnim oklopom i koji su bili toliki strah i trepet da su ih prozvali “besmrtnici” – a opet ih se Melek Smrti nije bojao),
Bizantijce (koji su također imali najsavremeniju arhitekturu, disciplinu i neke od najboljih vojnika koje je svijet poznavao!). Kako to, filozofi moji?

Kako su ashabi poput Ebu Bekra, Omera, Osmana, Alije, Hamze, radijallahu anhuma, iz malih koliba srušile perzijske dvorce i bizantijske tvrđave ?
A oni izašli pred njih sa drvenim štitovima i oklopom od kože (oni “opremljeni” su to imali)!!!

Primjena islama će muslimane uzdignuti ili poniziti.
Kada se dvije vojske sukobe prvo se gleda u njihove grijehe pa ako su jednaki onda se gleda u brojnost i naoružanje!
I tako neznalice slušaju neznalice koji su umislili da znaju tumačiti Allahovu vjeru po svom razumu pa će se i jedni i drugi u Džehennem strovalit. A Allah najbolje zna!

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta