Pokajnici

Grijeh koji je napravio prekretnicu u mom životu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

 

Odlučila sam da podijelim svoju priču kao vid zahvalnosti za pruženu priliku i povratak Allahu. Moj život je u toku puberteta doživio nagli zaokret. Bila sam pristojno dijete, povučeno, a sa razvojem ženstvenosti, postajem meta mnogih muškaraca. Nakon moje prve duže veze (skoro dvije godine), mladić me ostavio. Bilo je tu puno ljubomore, ali i neprihvatanja od njegovih koji su željeli da svoga sina dobro “udome”. Mnogo smo se voljeli i provodili dane skupa. On je bio moj najbolji prijatelj, moj brat, moja utjeha, moja prva jaka ljubav i prvi mladić s kojim sam otišla dalje. Ipak, nismo počinili ono najgore.

Nakon što me ostavio, moj se život počeo raspadati. Bilo mi je teško zamisliti dan, jutro bez njega, bez poruke, bez poziva. Nisam spavala, smršala sam. Osjećala sam se kao iskorišteni list papira, sama. Skoro dvije godine neprestanog vezivanja sada je bačeno. Nije mi odgovarao na pozive, poruke. Za njega sam nestala. Utjehu sam pronašla u ponovnim izlascima, dotjerivanjima, i svemu ostalom što omladina radi. Alkohol, diskoteke, kasni dolasci kući, to je postalo moj stil života. Vrlo lijepa i atraktivna dobivala sam pažnju na mjestima izlazaka, lajkove na Facebooku, komplimente. Ipak, uvijek je nešto nedostajalo. Kratke veze, jedna za drugom, niko mi nije bio zanimljiv, uglavnom sam htjela da se provodim. Loše društvo koje ti šalje alkohol za sto, vožnja sa opasnim momcima u gradu.
___________

U tom vremenu upoznala sam mladića koji je zračio nečim posebnim. Bio je nekako drugačiji. Malo vjeri okrenut i stariji od mene. Imala sam osjećaj da baš on ima taj neki smiraj koji meni nedostaje. Tada sam imala dobar posao, o kojem mnogi maštaju ali me ništa nije ispunjavalo. Zaljubila sam se u njega, njegovu pažnju. Samo sam htjela da se skrasim, da me neko voli. Govorio je da bi me oženio samo kad bi imao mogućnost. Pala sam na te riječi. Njegova majka bila je protiv nas. Zbog tog momka sam otišla na teraviju, čak sam i klanjala akšam. Kupio mi je poklon zbog mog namaza. Međutim, gdje se dvoje osame, šejtan je treći.

Malo-pomalo, naši izlasci s lošim društvom, ispijanje alkohola i počinili smo blud a nisam bila ni svjesna da jesmo. Osjećaj praznine se povećavao i razdor među nama. Sjećam se da sam mu nakon jednog takvog grijeha rekla da osjećam kao da nešto stoji između nas, kao da se odjednom pojavio neki razdor, i praznina ogromna. Ostavila sam ga, ni sama ne znam što. Nisam vjerovala da bih ostavila nekoga s kim sam spavala. Djevojke to obično ne čine.

Mislila sam da sam u drugom stanju nakon raskida. Tada sam možda prvi put nakon dugo vremena dovila Allahu da me sačuva od toga, nisam htjela da budem u tom stanju s nekim koga ne volim. Hvala Allahu, nisam bila iako nismo koristili kontracepciju, uvjeravao me je da neće ništa biti. Allah je neizmjerno milostiv, unatoč tom griješenju. Nisam bila loša osoba, ali kao svaka lijepa djevojka bila sam izložena iskušenjima koja su me savladala. Samo sam htjela da se skrasim. Nakon toga, jako sam se razboljela. Depresija me obuzimala iako nisam patila za tom osobom. Nisam razumjela šta mi se dešava. Anksioznost i stanje koje me dovelo da sam pomislila da se ubijem, da život nema svrhe, da te svi prije ili kasnije razočaraju. Hvala Allahu koji mi je tada poslao osjećaj da nije normalno to o čemu razmišljam. Samoubistvo?

Nešto nije uredu. Zatim su nastupile noćne more, buđenja, nisam mogla zaspati do dugo u noć, osjećaji da je neko tu itd. Nakon upisivanja simptoma na internetu, bilo mi je teško povjerovati, ali imala sam problema sa džinima ili sihrom, ili urokom. Nešto što me je gušilo, ružni snovi, bol u prsima, težak plač. Noći sam sama provodila. To je bilo nešto sasvim novo. Paranormalno da kažem. U tim momentima slušala bih Kur’an.

U tom periodu počela sam klanjati. Sve se promijenilo. Sve sam ostavila. Izlaske, alkohol, društvo, cigarete. Danas sam pokrivena, klanjam, moje se stanje skroz popravilo, pogled na život, ciljevi. Mnoge sam stvari postigla. Unatoč svim grijesima, blud je taj koji je napravio prekretnicu u mom životu. Puno sam razmišljala o tome nakon raskida. Nisam željela da nastavim nemoralnim životom i da idem od ruke do ruke. Zgadili su mi se muškarci i vrijeme sam provodila u kući. Počela sam čitati o tome i poduzimati korake da se zaštitim od ponovnog padanja u nemoral.
_____________

Sjećam se svog pokajanja, i dubokog jecaja u noći i riječi koje sam izgovarala: “Ja sam se zaista prema sebi ogriješila”, suze su me oblijevale, suze olakšanja, suze koje su oprale teško stanje koje je trajalo danima, pa možda i mjesecima poslije. Ponavljajući: “zaista sam se prema sebi ogriješila”, shvatila sam svaki smisao izrečenog. Svaki grijeh je grijeh prema sebi, griješiš i sebi nepravdu činiš, sve što nam je Allah zabranio, to je za naše dobro. Odmah sam počela razmišljati o hidžabu da bih se zaštitila, sklonila slike, obarala pogled, smanjila kontakte s muškarcima. Hvala Allahu koji je ulio nadu i vjeru u moje srce. Od djevojke iz oskudne odjeće, koja je plijenila pažnju, postala sam Allahova robinja, pokrila se. Molim Allaha da svakoga zaštiti od ovog gnusnog grijeha. Ne krivim mladića s kojim sam spavala. Opraštam mu, a Allah je jedini pravedni Sudac.

Treba preuzeti odgovornost za svoje postupke. Allah nam je dao hidžab, dao nam je vjeru i postupke koji će nas zaštititi od padanja u ovaj gnusni grijeh u trenutku čijeg činjenja iman izađe iz čovjeka. Molim Allaha da uputi sve djevojke koje su postale igračke u rukama muškaraca, koje se sve više počinju ponašati kao da vrijede ako imaju više muškaraca, molim Allaha da im vrati izgubljenu vrijednost, da ih zaogrne plaštom čednosti, da ih uputi kao što je mene uputio, a nisam to ničim zaslužila. Molim Allaha da ih okrene namazu koji odvraća od bluda i svega što je ružno. Da ih učini čestitim suprugama, majkama, da im vrati dostojanstvo, da ih sačuva od ovog zla i zapadnjačkih trendova koji su načeli naše društvo.

Molim Ga i za svoju braću, da im podari halal opskrbu i mogućnost da stupaju u brak, da budu čestiti. Molim Allaha da nas zaštiti od zla šejtana i njegovih spletki, razgolićavanja, muzike koja poziva na nemoral, alkohola koji muti razum, i grijeha koji potiru svjetlo u srcima. Molim Allaha da nagradi sve one koji rade na Num-u uz čije sam tekstove drhtala pomišljajući da možda ima nade za mene da budem od ovih pokajnika.

Milostivi Allah kaže: “Reci: ‘O robovi Moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti. On, doista, mnogo prašta i On je milostiv.” (Ez-Zumer, 53)

Sestra u Islamu

____________

Pošaljite nam i vi vašu priču na adresu: prilozi_posjetitelja@mail.com

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta