Pokajnici

Bila je prisiljena da bira između islama i djece

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jedna sestra (Aminah Assilmi) je prihvatila islam prije nekih 37 godina, u Americi. Ona je iskušana kao što je malo ko od nas iskušan i ostala je čvrsta. Kako je prihvatila islam? Upisala se u koledž gdje je bilo dosta Arapa. Kad je vidjela mnogo Arapa, nije htjela više ići u koledž, vratila se kući i žalila se mužu na Arape. Na kraju se jedva nekako vratila u koledž, da ne ostane bez stipendija, a i muž je podsticao da se vrati kako bi pozivala Arape u krščanstvo, jer oni su bili pobožni i uzoriti kršćani. Tražila je od Arapa Kur’an kako bi tražila greške i neke dokaze protiv islama. Šta se desilo?

Čitajući mushaf, Kur’an joj ušao u njeno srce. I bez da je primjetila, prestala je jesti svinjetinu i piti alkohol. Prestala je ići u barove a da ni primjetila to nije. Ali, primjetio je njezin muž velike promjene i pitao se kako se neko može tako promjeniti, kao da živi sa novim životnim partnerom. I razveli su se, a imali su i djecu.

Otišli su na sud, a to je bilo prije 37 godina, krajem sedamdesetih, druga su to vremena bila, nije bilo toliko ljudskih prava kao danas. Sudija je njoj dao 20 minuta vremena da razmisli i da bira između dvoje, islam ili djeca. Ako izabere islam, gubi pravo na djecu. Ona sama kaže u svojoj biografiji da su to bili 20 najtežih minuta njezinog života.

Birala je Allaha… Allah joj preči bio. Pogledajte izbor te žene i kako ona to argumentira, zašto je Allaha izabrala, kaže: “Najvažnije što postoji je vjera u Allaha i ako ja u ovoj situaciji ne budem jasno dala do znanja koliko je važan Allah u mome životu, onda neće ni moja djeca shvatiti koliko je važan Allah i oni će misliti da su važniji od Allaha. Nisam se htjela pretvarati pred njima, pa sam Allaha izabrala.

Pogledajte plodove, tri sedmice prije smrti njezine nane, njezina nane je prihvatila islam. Njezin otac koji je bio pobožni kršćanin, napunio je pušku, htio je ubiti, rekavši: “Bolje mrtva kršćanka nego muslimanka koja će vječno biti u paklu.” Njezina sestra koja je radila u bolnicu za nervno oboljele, htjela ju poslati u toj bolnici.

Nakon par godina zove je majka i tajno prihvata islam preko telefona, godinu dana kasnije zove njezin otac i prihvata islam, nakon nekog vremena zove je i njezina sestra koja je htjela da ju zatvori u bolnici, i ona je prihvata islam. 16 godina poslije zove njezin bivši muž, izvinjava joj se i obznanjuje svoj islam, i njezina djeca su našla svoj put do islama. Njoj je bilo tada rečeno da ne može više imati djecu, a ona se bila ponovo udala. Njezin ljekar je to rekao, ali opet je rodila dijete. Pogledajte njezine plodove, njezinu nagradu, draga braćo i sestre.

FB grupa: Ajeti, hadisi, korisne islamske izreke, propisi…
__________________

Assilmi je preselila 05. maja 2010. u saobraćajnoj nesreći kada se sa sinom vraćala sa predavanja u Njujorku. Njen najmlađi sin je takođe tada preselio. Imala je i nekoliko unučadi. Nakon njene smrti, njena kćerka je nastavila majčinim stopama.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta