Tekstovi

Grk propustio let aviona iz Etiopije i tako ostao u životu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Grk Antonis Mavropoulos propustio je let aviona koji je pao samo nekoliko minuta nakon uzlijetanja. On je zakasnio na ukrcavanje, a nakon pada je na Facebooku podijelio objavu o svom iskustvu i osjećajima nakon pada aviona. “Kada sam stigao, nije se više bilo moguće ukrcati i zatvorili su prolaz. Jedino što sam vidio jeste nekoliko putnika koji su ulazili u avion. Vrištao sam i molio da me puste da uđem, ali nisu mi to dopustili”, rekao je Mavropoulos.

Let se srušio samo nekoliko minuta nakon uzlijetanja i odveo 157 ljudi u sigurnu smrt. Mavropoulos je premješten na naredni let za Nairobi, ali su ga iz aviokompanije zamolili da porazgovaraju s njim jer su izgubili kontakt s avionom koji je on propustio. “Rekli su mi da ne protestujem zbog toga te da zahvalim Bogu jer sam jedini koji nije uspio ući na let”, rekao je Mavropoulos. Uskoro je saznao da je avion bio pun humanitaraca i međunarodnih eksperata od kojih su mnogi radli u UN-u.

“Nazvao sam prijatelje u Nairobiju i pokušao saznati o čemu se radi pa su mi oni uskoro javili da su Grčki mediji potvrdili da se avion srušio. Pao sam na pod od šoka kada sam shvatio koliko sam sreće imao”, rekao je Grk. (Klix.ba)
____________________________

Čovjeku se ponekad dese neke stvari za koje smatra da su propast i veliko zlo za njega, a poslije određenog vremena se ispostavi da je to u stvari bio hajr za njega. Kaže Uzvišeni: “Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. Allah zna, a vi ne znate!” (El-Bekara, 216)

U kazivanju o Musau, alejhis-selam, navodi se kako ga je njegova majka pustila da plovi niz vodu, pa je dospio u dvor svoga neprijatelja, faraona. Musaovoj, alejhis-selam, majci sigurno ništa nije bilo teže od tog momenta kada je svoje dijete morala baciti niz rijeku, ali Allah, dželle šanuhu, ispunio je Svoje obećanje i vrijeme je pokazalo da je taj postupak Musau, alejhis-selam, i njegovoj porodici donio veliko dobro.

Kazivanje o Jusufu i Jakubu, alejhimas-selam, jedno je od najupečatljivijih kur’anskih kazivanja i možda se u njemu najjasnije očituje ovo kur’ansko pravilo, stoga toplo preporučujem čitanje ovog kazivanja uz pomno razmišljanje.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta