Poučne priče i tekstovi

Hfz. Gološ o dr. Safetu Kuduzoviću

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Kada bih mogao da nekome poklonim godine svog života, i da ih živi umjesto mene, onda bih to poklonio mom dragom bratu, šejhu Safetu Kuduzoviću! Znam šta govorim, i još jednom kažem da znam šta govorim; poklonio bih godine svog života šejhu Safetu! Ovo nije nikakvo preuveličavanje, niti neki način izražavanja kojim se privlači pažnja onih koji čitaju, nego samo ono u što sam ubijeđen! Razlog je jednostavan,…

a to je što je moj brat šejh Safet od veće koristi za islam i muslimane od mene i mog vremena i dana mog života! Ono što bih ovdje želio samo kratko reći jeste, da zadnje predavanje šejha Safeta u Tuzli i u Sarajevu, su dokaz da kada Allah nekoga zavoli, zavole ga i ljudi. Da, kada ga zavoli Allah, a ne kada bude na nekom položaju, funkciji i sl, ono čemu većina nas danas hrli. Koliko je moj brat šejh Safet okupio ljudi u džamiji u Tuzli, ne može niti jedan reis, niti muftija, niti glavni imam,(moleći Allaha da im svima podari hajr i berićet) da imaju mandata koliko dlaka u glavi!

Prethodni događaj možemo razumjeti i kao poruku i pouku o svima koji prave kompromise na račun sunneta, i odstupanja od istine, da u TOME HAJRA NEMA, I DA JE HAJR U SLIJEĐENJU ISTINE! Molim Allaha da mom bratu šejhu Safetu podari dug život u radu za Allahovu vjeru!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta