Hurije

Hurije

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rekao je Resulullah s.a.w.s.: “Zaista ce stanovnicima Dzenneta njihove supruge pjevati najumilnijim glasom kakav niko nikad nije cuo. A njihova ce pjesma kazivati: Mi smo ljepotice naravi divne i supruge naroda pocascenog, i iz ociju ce im radost sijati. Mi smo vjecno mlade i ne umiremo, mi smo sigurne i ne bojimo se, stalno smo ovdje i nikud necemo putovati.”

Poslanik s.a.w.s. je takodjer rekao: “…Kad bi samo jedna zena iz Dzenneta dosla na dunjaluk, obasjala bi sve sto je na njemu. Ispunila bi dunjaluk svojim mirisom a njena dijadema vrednija je od dunjaluka i svega sto je na njemu.”

Ebu hurejre r.a. je rekao: “Upitali smo Bozijeg poslanika s.a.w.s.: “Da li ce mo stici do svojih zena u Dzennetu? A on je odgovorio: Zaista ce covjek u jednom danu imati stotinu djevica”

Rekao je Allahov poslanik s.a.w.s: “Vjerniku ce se u Dzennetu dati mnogostruka snaka prilikom snosaja! Pa su ga upitali: O Boziji poslanice, hoce li to covjek biti u stanju izdrzati? A on je odgovorio: Da, bit ce mu data snaga koju ima stotinu ljudi.”

“ZA OVAKO NESTO NEKA SE TRUDE TRUDBENICI” (Kur’an)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta