Problem i devijacije u društvu

Iblisov rok bend “Sihirator”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovih dana dobili smo pismo od jednog našeg čitaoca iz Lukavca a u kojem nas informira o održanom Prvom lukačkom metal festu. Na spomenutoj rok manifestaciji nastupile su grupe iz Lukavca, Beograda, Tuzle i Osijeka. Među nastupajućim grupama svirao je i sastav koji se zove Sihirator. Nakon detaljnijeg upoznavanja sa smećarskim opusom grupe Sihirator zaključili smo da u Bosni i Hercegovini nikada ništa nije egzistiralo ovako pogano i antiislamski orijentirano. Kao da je sam vođa šejtana Iblis, Allah ga prokleo, osnovao ovu grupu. Evo šta su o sebi napisali Iblisovi sljedbenici iz Sihiratora…

“Sihirator je old skul thrash metal bend koji dolazi iz najoldskulnijeg gradića u BiH – Lukavca. Nastao je 15. rebiu-l-evvela 1430. HG. Postava danas izgleda ovako: Dinko ibn Ago – vokal, Nermin ibn Izet – gitara, Jasmin ibn Osman – bass, Mirsad ibn Jakub – bubnjevi. 1429. HG, Dinko zajedno sa Nerminom odlučuje da napravi brzi i agresivni thrash metal bend koji bi imao textove na domaćem jeziku čija bi tematika bila sarkastičan pristup današnjoj iskrivljenoj slici islama pa su tekstovi uglavnom popraćeni pričama u kojima su glavni akteri hodže pedofili, lažne bule ili plejbek mujezini. Slučajnost ili ne, Sihiratorov prvi nastup se desio u 9. noći ramazana 1430. HG, tačno u vrijeme teravije, u Lukavcu naravno”.

Sihiratori su u skladu sa značenjem riječi sarkazam (zlobna, ljuta, zajedljiva, oštra i gorka poruga) napisali gomilu, malo je reći, uvredljivih antiislamskih tekstova. Dovoljno je pogledati u naslove pjesama da se osjeti sva količina psovki ispjevanih o islamu i muslimanima: “Silovanje na minberu”, “Iblisova osveta”, “Snovi jednog nevjernika”, “Egzekucija hodže”, “Mošus Pejgamberov”. U ovim pjesmama Sihiratori psuju Boga (to im je refren u jednoj od pjesama), pjevaju o hodžama koji na minberu siluju bule i slične blasfemične bljuvotine. Zanimljivo je istaknuti i činjenicu da u najavi koncerata organizatori za Sihiratore obavezno navedu da su blasfemična rok grupa. Žalosno je što u našoj državi žive mladi ljudi koji u svojim prsima imaju toliko mržnje prema islamu. Još žalosnije od toga je što se tim bolesnicima dozvoljava da na ovakav način vrijeđaju vjerska osjećanja muslimana u BiH. Mladiće iz grupe Sihirator treba smjestiti u ludnicu ili u zatvor.

Izvor: Saff.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta