Aktuelnosti

Info štand u Tuzli (Video)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Udruženje za promicanje pozitivnih vrijednosti OAZA iz Tuzle je u skolpu svojih planiranih aktivnosti realiziralo projekat, simbolično nazvan „Uzmite svoj poklon“, gdje su se putem promotivnog štanda postavljenog u gradskoj Turalibegovoj ulici na poznatom tuzlanskom šetalištu „Korzo“ distribuirali besplatni edukativni materijali islamskog sadržaja. Ovdje bih posebno istakao „Ramazanski preporod“, novinu godišnjak koja tretira ramazanske teme, čiji je izdavač Udruženje OAZA. Novina je odštmpana u 10.000 primjeraka i distribuirana u 10-ak gradova BiH. Štand je u gradu bio postavljenza vikend 26. i 27. jula 2013. godine.

Cilj ovog projekta jeste prezentacija Udruženja OAZA putem projekata koji se realiziraju sklopu naših redovnih aktivnosti, a moto je hadis Allahovog poslanika Muhammeda s.a.v.s. u kojem kaže: „Prenesite od mene makar jedan ajet“. Po reakcijama građana smo mogli zaključiti da su bili zadovoljni našim prisustvom i uglavnom smo dobili pozitivne impresije i komentare.

Na pitanja i nedoumice naših sugrađana odgovarao je Muhamed Ikanović, profesor islmske vjeronauke.

U prelijepoj ramazanskoj noći građani Tuzle su mogli osvježiti uz šerbe i slatkiše koji su se besplatno servirali na štandu nakon iftara.

Na kraju se želim zahvaliti prije svega Allahu dž.š. koji nam je omogućio da provedemo jednu ovakvu aktivnost, a zatim svima onima koji su podržali ovaj projekat. Ovdje posebno želim istaći odgovorne u Općini Tuzla koji su nam izašli u susret i dozvolili da postavimo promotivni štand u gradu.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta