Prilozi posjetitelja

Iskušenja koja su me vratila na pravi put

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Svaki čovjek živi u nekim okovima, a ja sam 27. aprila 2015. godine izašla iz svojih okova. Možda ružno zvuči, ali tako sam se osjećala. Imam dvadeset osam godina, a mahramu sam stavila u dvadeset petoj godini života. Cijeli svoj život imam epilepsiju, napade nikad nisam imala, osim mucanja, do dana udaje 2011. godine. Tog dana doživjela sam prvi napad, moj sretni dan počeo je košmarom. Tako su počeli moji problemi. Od tog dana svaki dan po napad-dva, pa još mnogih drugih zdravstvenih problema, sve do toga da ne mogu imati djecu zbog jake doze lijekova. Počela sam ići na rukju 2013. godine i tada sam otkrila i utvrdila svoje sumnje. Imala sam problema sa džinima. Borba sa njima trajala je prvo jednu godinu liječenja rukjom.

Cijelog života osjećala sam da mi nešto nedostaje, nisam znala šta, klanjala sam, postila mjesec ramazan, oblačila sam se “normalno” za današnje djevojke. Ali, uvijek je nešto nedostajalo. Bila sam ukočena u svemu što bih obukla, ali kad bih klanjala i postila, kad bih bila odjevena u islamom propisanu odjeću, osjećala bih se slobodno. Ali, šejtan je imao tu jako puno posla. Nakon te prve godine provedene na rukji, donijela sam odluku da više neću skidati mahramu, uz Božiju pomoć. Shvatila sam da su epilepsija, napadi, bračni i zdravstveni problemi, izostanak potomstva, predstavljali za mene i uputu i iskušenje od Allaha, da se vratim na pravi put, da stavim svoju krunu, svoj hidžab, svoju hladovinu, svoju slobodu. Hvala Allahu, na lijepom islamskom liječenju. Islam je moja vjera, moj iman, moja sloboda, moja sigurnost.

Tekst poslala sestra H. N.
___________________________

Poziv na saradnju

Poštovana braćo i cijenjene sestre, pozivamo vas da se uključite u rad stranice NUM na taj način što ćete slati svoje tekstove koje bismo mi objavljivali u rubrici Prilozi posjetitelja. Tekstovi mogu biti na razne teme od kojih muslimani mogu imati koristi: možete nam slati svoje priče o povratku islamu ili prelasku na islam, zatim poučne događaje iz života koji su se desili vama ili nekom koga poznajete, zatim tekstove koji će ponukati druge da počnu raditi neko dobročinstvo ili prakticirati neke sunnete, tekstove o zdravlju, braku, odgoju djece…

Tekstove o ramazanu, postu, iftarima, sehurima… Znači, sve tekstove za koje smatrate da se drugi mogu okoristiti njima, a tekstove možete sami pisati (sastavljati), prevoditi tekstove sa drugih jezika, prepisati iz neke knjige, skidati ih sa poučnih videozapisa i sl., a poželjno je da tekstovi ne budu previše dugi i da nemaju previše nastavaka.

 Molimo vas, šaljite po jedan tekst u jednom mailu, a svoje tekstove možete slati na adresu: prilozi_posjetitelja@mail.com . Imajte na umu da je djelovanje NUM-a najviše usmjereno prema ljudima koji su početnici u vjeri ili onima u čijim srcima, uz Allahovu pomoć, treba zapaliti iskru vjere, pa pokušajte prilagoditi tekstove za ovu kategoriju ljudi. Allah vam dao svako dobro!

 Redakcija NUM portala 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta