Prilozi posjetitelja

Vjera me izvukla iz depresije

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rođena sam kao muslimanka i odgajana sam tako, ali ne u potpunosti, roditelji me nisu naučili da mi je obaveza da klanjam, postim i da se pokrijem, nego mi je dat taj neki izbor, tako da mogu reći da jesam vjerovala u Allaha, dž. š., ali nisam ispunjavala svoje obaveze. Godine 2013. dijagnosticirana mi je klinička depresija i tada sam se pokušala ubiti i, hvala Bogu, nisam uspjela. Onda sam išla na razne psihoterapije, pila razne lijekove i sve je pomagalo donekle i onda opet na isto, dok nisam otišla jednom efendiji na učenje rukje. Išla sam dva puta i počela sam klanjati, postiti, i sad se, ako Bog da, planiram pokriti…

Od tada ne pijem lijekove, nego mi je lijek namaz i Kur’an, i ovo nazivam idealnom terapijom za svaki problem i poteškoću koju čovjek ima. U mom gradu nalazi se škola islama, evo pri kraju sam prve godine, imam još jednu, ako Bog da. Mnogo sam naučila o svojoj vjeri, mnogo sam se popravila i mnogo mi se život promijenio. Razmišljala sam da sam u borbi protiv depresije probala sve moguće lijekove i terapije koje su ljudi izmislili i ništa me nije izvuklo do onog što nam je dragi Bog dao, jer ipak samo On zna šta je najbolje za nas.

Tekst poslala sestra Z. A.

________________________

Poziv na saradnju

Poštovana braćo i cijenjene sestre, pozivamo vas da se uključite u rad stranice NUM na taj način što ćete slati svoje tekstove koje bismo mi objavljivali u rubrici Prilozi posjetitelja. Tekstovi mogu biti na razne teme od kojih muslimani mogu imati koristi: možete nam slati svoje priče o povratku islamu ili prelasku na islam, zatim poučne događaje iz života koji su se desili vama ili nekom koga poznajete, zatim tekstove koji će ponukati druge da počnu raditi neko dobročinstvo ili prakticirati neke sunnete, tekstove o zdravlju, braku, odgoju djece…

Tekstove o ramazanu, postu, iftarima, sehurima… Znači, sve tekstove za koje smatrate da se drugi mogu okoristiti njima, a tekstove možete sami pisati (sastavljati), prevoditi tekstove sa drugih jezika, prepisati iz neke knjige, skidati ih sa poučnih videozapisa i sl., a poželjno je da tekstovi ne budu previše dugi i da nemaju previše nastavaka.

 Molimo vas, šaljite po jedan tekst u jednom mailu, a svoje tekstove možete slati na adresu: prilozi_posjetitelja@mail.com . Imajte na umu da je djelovanje NUM-a najviše usmjereno prema ljudima koji su početnici u vjeri ili onima u čijim srcima, uz Allahovu pomoć, treba zapaliti iskru vjere, pa pokušajte prilagoditi tekstove za ovu kategoriju ljudi. Allah vam dao svako dobro!

 Redakcija NUM portala

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta