Prilozi posjetitelja

Iskušenje preko kojeg sam se vratila vjeri

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Suprug klanja već pet godina, redovno, svaki namaz, ali ja nikada nisam klanjala iako me je svaki put kada bi pošao da obavi namaz, zvao da klanjamo zajedno. Te večeri, unazad mjesec, dobijam poziv na mobitel od komšije da je moja mama pala i da ne diše. Tada sam odmah otišla njoj i zatekla je u jako lošem stanju, u komi. Odvezli smo je u bolnicu i doktor je rekao da je stanje jako teško i da su male šanse da preživi.

Kada smo se suprug i ja vratili kući, rekla sam da hoću da klanjam sa njim, da dragog Allaha zamolim da ozdravi i probudi moju majčicu. Onako u stresu, niti znam da klanjam, znam nekoliko sura da proučim i to je to. Polahko sam počela klanjati za suprugom. Prolazi dan po dan, osjetim da me namaz smiruje i nastavljam da klanjam naravno svaki vakat i na svakom vaktu samo dovim za majku da mi ozdravi. Kroz sedam dana zove doktor i kaže da se stanje majke pogoršalo i da će majka preseliti do ujutru. Sjedim na sedždi i dovim Allahu opet za svoju majku. Te večeri je moja majka preselila Allahovom voljom. Ja sam nastavila da klanjam svaki vakat, naučila sam još nekoliko sura, sada mogu sama da klanjam.  Molim Allaha samo da mi da snagu i istrajem u svemu, inšallah.

Onako sjedneš i shvatiš da nas svakoga čeka smrt i da nema živog bića koje neće okusiti smrt. Prepadneš se kaburskog ispita, stati pred Allaha, dž.š., jeza te hvata. Kada vidiš raku, jeza te uhvati, a pogotovo kada znaš da tvoja majka treba leći u iskopanu raku, a doći će vakat da i ti sama legneš u nju. Nosiš sam djela, sve ostade dunjaluku. Boli duša, boli srce, ali Allahova volja je takva bila. I uvijek kažem “elhamdulillah” na svemu.

Dosta ljudi oko mene govori: “Pa kako? Ona nije bila bolesna, a neko živi bolesniji.” Jedno je samo tačno: Allah daje i Allah uzima, i nikada tako nemojte gledati. Velika zahvala pripada samo Njemu.  Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo! Hvala dragom Allahu na uputi koju mi je dao. Neka Allah čuva sve majke na dunjaluku, a onima koje su preselile podari lijepi Džennet i oprosti njihove grijehe.

Sestra E. K.
__________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta