Prilozi posjetitelja

Posvjedočila je da nema drugog boga osim Allaha

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Počeli smo pisati na instagramu i zezali se. Kasnije smo riješili da izađemo i upoznamo se, i tu je sve počelo. Počelo je kao zabava a onda se rodila prava ljubav. Ja Bajram, ona Aleksandra. Šta i kako dalje? Objasnio sam joj našu vjeru, da je vrlo laka, jednostavna, čista, dobra, objasnio joj deo posta, deo našeg praznika Bajrama, kurbane, i dužnost svakog muslimana da traži oprost od Allaha, jedinog Boga, Stvoritelja Nebesa i Zemlje, koji nije rođen i nema sina niti sudruga.

Rekao sam joj da vjerujemo da je Allah jedini istinski Bog i da je Muhammed posljednji božji poslanik, i da Isus nije Bog niti božiji sin, već isto poslanik, na što mi je ona odgovorila: “Samo nepismen čovjek bi rekao da je Isus Bog i božiji sin”, na šta sam se iskreno potresao od sreće jer nisam očekivao takav odgovor. Izučila je: “Ešhedu en la ilahe illallah ve ešhedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhu“. Posvjedočila je da je islam jedina prava vjera, da je Allah jedini Bog i da je Muhammed Njegov posljednji poslanik. Osjetila je kako joj srce kuca od sreće i doživjela je u duši nešto lijepo što nije mogla opisati riječima.

Vjenčali smo se i sredili život, hvala dragom Allahu sve je išlo u najboljem redu. Jedino što sam dugo vremena pokušavao da nađem posao, ali bezuspješno. Jednom prilikom na sedždi sam rekao: “Allahu dragi, ja sam zadovoljan svakom Tvojom odredbom i sa svim što si mi dao. Molim te u Tvoje ime da počnem da radim.

Klanjao sam podne namaz i uzeo da nešto pojedem, kad mi zazvoni telefon. Vidio sam da me tetak zove i pomislio: šta li je bilo, samo da nije nešto loše. On mi je rekao: “Pali auto, vadi test za Covid19, sutra počinješ da radiš”. Od sreće sam ostao ukočen. Srce mi je plakalo od sreće, jer mi Allah sve ljepše i ljepše svaki dan uljepšava život. Odmah sam pohitao da kažem supruzi, na šta je ona počela da se trese od sreće i vidjela šta znači islam, vjera u Allaha, čitanje Kur’ana posle namaza.

Počeo sam raditi i zadovoljan sam, hvala Allahu. Od svake plate šaljem u rodni kraj mojima po 50 eura za božiju kuću džamiju, koljem kurban, kupujem namirnice finansijski slabim familijama, pomažem mojima, šaljem sestri novac i otvorio sam konto tetkinoj kćerki.

Živimo srećni, svi putevi su nam otvoreni, imamo posao, naše auto, naš stan, i uvijek pomažemo našoj braći i sestrama mulimanima gdje god se nalazili.

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta