Humanitarni kutak

Izvještaj sakupljene pomoći za oktobar-novembar i pomoći za stranicu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ova akcija je potrajala dva mjeseca, a razlog je to sto za mjesec oktobar nije nesto puno pomoci pristiglo, pa smo stoga odlucili da produzimo i mjesec novembar. Takodjer kasnimo i sa izvjestajem i licno ja, Enver Fific, se izvinjavam svima koji su slali novac, za kasnjenje izvjestaja, jer sam bio odsutan jedno vrijeme od kuce. Moja hanuma je jedan dio posla preuzela, ali nije mogla sve uradit, kao sto nije mogla podici preporucenu postu ili novac koji je poslat putem Western Uniona itd. Cekalo se znaci na mene da dodjem, pa eto elhamdulillah opet se sve zavrsilo s hajrom.

NAPOMENA: Sve buduce uplate koje budete slali, bilo putem Western Uniona, Money Grama ili pisama, saljite na slijedecu adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sverige (Sweden)

Ovo je vrlo vazno, jer ja ubuduce necu biti u mogucnosti da primam vase priloge iz opravdanih razloga (selidba u drugu drzavu).

Rezultati prikupljene pomoci (o ovim slucajevima mozete procitati OVDJE) :

* Za ” malu Merjem ” sakupljeno je 8.815 SEK sto odgovara oko 820 €

* Za ” porodicu Kapic ” sakupljeno je 7.874 SEK sto odgovara oko 730 €

* Za ” porodicu Tricic” sakupljeno je 7.798 SEK sto odgovara oko 726 €

* Za ”Vehida Delic ” sakupljeno je 5.909 SEK sto odgovara oko 550 €

Takodjer je pristiglo 1614 SEK oko 150 € i ovaj novac je znaci neodredjen, jer nije naglaseno kome da damo od ova 4 slucaja koja su bila aktuelna. Ovaj neodredjeni novac cemo poslati na slijedeca mjesta:

* 100 € za Selvira Mesica i njegovu porodicu (Srebrenica)- tesko materijalno stanje

* Ostatak novca u iznosu od 600 SEK oko 55 € iz neodredjenog urucit cemo bolesnom bratu Edinu Zunicu – bratu kojem je hitno potrebna operacija stomaka.

********************************************************

Izvjestaj prikupljene pomoci za stranicu

Za pomoc stranici je prikupljeno 14.137 svedskih kruna – sto odgovara oko 1278 eura (1 euro = 10, 27 svedskih kruna). Od ovih para je sestri iz Bosne, koja nam pise tekstove za stranicu, uplaceno 2500 svedskih kruna za mjesec oktobar i novembar, 520 kruna je ostalo na bankovskom kontu (banka nam za konto i za svaku uplatu, koju dobijemo, salje izvjestaj na kucnu adresu, i za ovu uslugu uzima oko 50 kruna mjesecno, pa smo ovih 520 kruna ostavili za tu namjenu).

U mjesecu januaru ce mo od prikupljene pomoci za stranicu morati odvojiti oko 1500 kruna za godisnju uplatu za stranicu, tj. za sever, a ostatak para ce mo mjesecno uplacivati za sestru koja nam salje tekstove, inshaAllah, i gledacemo da nadjemo nekog daiju koji ce nam preko stranice odgovarati na pitanja posjetilaca, ako bude islo, inshaAllah.

Na kraju, iz dubine duse i iskreno molimo Uzvisenog Allaha da obilato nagradi svakog onoga ko je ucestvovao sa svojim prilozima, bilo za slucajeve ili za pomoc stranici, da vas ucini od Svojih robova sa kojima je On zadovoljan i da vas nastani u dzennetskim bascama. Amin!

Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjece ga,
a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjece ga.

(Az-Zilzal, 7 i 8 ajet)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta