Poučne priče i tekstovi

Kada nije suđeno

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Subhanallah, kada čovjek pogleda ove slike, zapita se kako je neko ovdje mogao preživjeti!

Iz ovog primjera vidimo da čovjek, kada mu nije suđeno da umre, može preživjeti situacije za koje insan nikada ne bi rekao da je to moguće. Međutim, kada Allah nekome propiše smrt, tada Melek smrti dolazi iznenada i to u vremenu i na mjestu gdje čovjek najmanje očekuje da je to moguće. Jedan takav primjer možete pogledati na video klipu ispod ovog teksta.

Dvoje Kineza imali su sreću na svojoj strani kada je jedan kontejner zgnječio njihovo auto. Iako je auto, u kojem su se vozili, poslije nesreće izgledalo spljošteno kao palačinka, oni su preživjeli nesreću. Ovaj događaj zabilježen je u gradu Quingdao u istočnoj Kini. Jedan kamion koji je prevozio kontejner težak nekoliko tona, prevrnuo se na jedno auto koje je upravo u tom momentu prolazilo pored kamiona. Kada je kontejner pao na auto, toliko ga je zgnječio da se auto skoro nije ni vidjelo ispod kontejnera.

Vatrogasci i drugi službenici koji su stigli na mjesto nesreće, mislili su da su putnici u autu poginuli, međutim, kada je dizalica počela da podiže kontejner, iz auta se začuo ženski glas koji je dozivao pomoć. Iz auta su izvučeni muškarac i žena koji su, uz nevjericu svih koji su bili na tom mjestu, preživjeli nesreću. Žena je zadobila nekoliko manjih masnica i ožiljaka na tijelu, dok je muškarac bio teže povrijeđen, ali, prema izvještaju kineske medicinske službe, i muškarac će se s vremenom potpuno oporaviti. (Švedske novine Aftonbladet)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta