Prilozi posjetitelja

Kako sam se vratila islamu i postala muslimanka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ispričaću vam kako sam spoznala Islam i postala ponovo muslimanka, kažem ponovo, jer smo svi po rodjenju muslimani i sve nas je stvorio Allah. Rodjena sam u pravoslavnoj porodici, u okruženju i gradu koje čine samo pravoslavci, mogu reći u srcu pravoslavlja. Poštovala sam pravoslavne običaje, živela u skladu sa pravoslavnim verovanjima. Pre svega sam vaspitana, a i trudila sam se da budem dobar čovek, da nikome ni ne pomislim zlo. Podele po bilo kojoj osnovi me nisu nikada zanimale, ljude sam delila samo na dobre i loše.

Duboko sam verovala u Boga, jednog jedinog i uvek mu se molila.  Ali sam poštovala i svece, nosila krstić, slavila rodjenje i uskrsnuće Isusa za koga sam učena da je Božiji sin. Udala sam se za pravoslavca i izrodila dvoje divne dece. Počeli su problemi. Neobjašnjive stvari, čudni predmeti koje sam nalazila, čudne reakcije dece, bolesti… Dugo mi je trebalo da shvatim da su problemi duhovne prirode.  Počela sam dublje da proučavam pravoslavlje trazeći odgovore i spas, sve više spoznavala veličinu duhovnog sveta i koliko smo mi kao ljudi sitni.  Decu sam štitila moleći se Bogu. I tako godinama.

Vremenom sam postala neoprezna, nemarna, primala “poklone” koje sam pre izbegavala… Do prošle godine u ovo vreme. Dobili smo mnogo poklona za kratko vreme od iste osobe.. Počeli su meni neobjasnjivi problemi, bila sam pred kolapsom, a lekari nisu nasli uzrok. Deca su se smenjivala u razboljevanju. Onda je sin odjednom dobio jaku anksioznost, nije mogao nikoga iz kuće da dodirne niti da bude u kući i prešao je da živi kod moje majke. Vodila sam ga kod psihijatra, psihologa, monaha, sveštenika…

Ja sam noću dobijala nagon, kao po nečijem naredjenju da naudim sebi. Nisam bila depresivna, glas i sila koja me je vukla da to uradim je bila nesto sto nisam ja. Odupirala sam se, ali posto je bilo jače od mene, samo sam molila Boga da me spase. Ponavljala: Bože pomozi mi, sve dok to ne prodje… I tako mnogo noći. Znala sam da je problem duhovni, ali nisam dobijala pomoć od sveštenika iako su tvrdili da smo i dete i ja zdravi i da je problem duhovni, da se neko mnogo poigrao sa nama. Trpela sam i molila Boga da nas spase.
_____________

Dobijala sam znake od Boga, ali ih nisam odmah prepoznala. Islam se sve češće kao reč nalazio u mom životu. Jednog trenutka desilo se da pri pomisli na Islam, osetim toplinu i svetlost. Zatim ponovo, pa ponovo. Više nisam mogla taj osecaj da zanemarim. Sve je jača svetlost i toplina bila u meni. Jednog trenutka, nešto se u meni prelomilo. Samo sam shvatila da Islamu pripadam i našla šehadet i izgovorila ga. Odmah tog dana sam nekako hvala Allahu našla osobu muslimanske veroispovesti, lutajući po gradu i moleći Allaha da je nadjem, prepoznala u dvorištu čoveka kao muslimana, pitala koje je veroispovesti i tražila da mi žena iz te kuće bude svedok.

Eto, bez ikakvog predznanja, samo sa najjačim osećajem u srcu gde mi je mesto. Postala sam muslimanka. Skinula sam krstić odmah, sve u šta sam verovala do tada sam odbacila. Ubrzo mi je Allah otvorio put ka izlečenju. Došla sam do učača rukje i ispostavilo se da imam veoma jak sihr i da sam jako loše, a detetu prenosim to.  Sa sihrom se i dalje borim, detetu je mnogo bolje, meni takodje. Napustila sam kuću punu zla, ali mene još nije napustilo to što je htelo da me nema.

Nezavisno od tegoba, najzahvalnija sam Allahu sto me je odabrao i pozvao, što sam našla svoj put. Svakodnevno dovim i svakodnevno se borim kako je Allah propisao. I sada sam u duši gde mi je i mesto, uz mog, i Boga svega i svih. Samo mi ezan nedostaje da čujem. Ovde ga nema, u srcu pravoslavlja. Sama sam fizički medju ljudima. Ali Allah je uz mene. Mozda mi usliši dovu da jednom budem medju svojima.

Hvala insanima koji su mi pružili ruku i vukli me sa dna i svojim dovama i podrškom, neka im Allah podari Džennet, jednu dušu su spasli po Allahovom odredjenju.  Njih volim u ime Allaha svim srcem i dušom. Sve neka vas Allah čuva, a meni neka podari da uvek budem blizu Njega jer samo uz Njega imam mir u duši. Elhamdulillah!

J. G.
______________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta