Prilozi posjetitelja

San koji je uticao na moju odluku da se pokrijem

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

4.5.2021. g. moj dragi otac iznenada preselio je na Ahiret i to je bilo moje prvo veliko iskušenje na dunjaluku. Šok, nevjerica, tuga, neopisiva bol. Vjerovala sam u Allaha, ali nisam obavljala ni jedan farz. Poslije očeve smrti pogodila su me još dva velika iskušenja koja sam morala proći. Teško, preteško stanje.  Odlučim da tražim pomoć od Allaha. Počnem da obavljam namaz.

Dani su prolazili a ja sam sve više imala želju i potrebu da klanjam i uvijek mi bilo žao ako propustim koji namaz. Nakon par mjeseci odlučim da klanjam svih 5 dnevnih namaza i ponekad noćni namaz tako da je namaz za mene postao kao zrak, kao hrana. Bila sam ispunjena sretna, Allah mi je umanjio bol koju sam imala. Počela sam zikriti ujutro i navečer i sve bolje se osjećala. U tom periodu sam završila sufaru krenula učiti Kur’an bila ispunjena i sretna.

Počne da mi se javlja želja za hidžab. Gdje god bih otišla samo sam vidjela žene sa hidžabom, divila im se, maštala kako ću i ja tako izgledati. Jednu večer sanjam san da ulazim u neki prelijepi dvorac i dolazim do žene koja nosi hidžab. Sva sretna gledam je i kažem da i ja imam želju jednog dana nositi hidžab u tom trenutku dvorac sav pocrni, počne da se ruši i čujem riječi od Allaha ” MISLIŠ DA IMAŠ VREMENA DA ČEKAŠ” 3 puta ista rečenica odjekuje. Žena sa hidžabom baca na mene mahramu i kaže bježi to će da te spasi. Ja bježim iz dvorca, izlazim ispred i ugledam prelijepa zelena livada i veliko ogledalo. Prilazim ogledalu i vidim sebe kako nosim hidžab. Okrenem se iza sebe ta žena se nasmija i kaže mahrama te sačuvala.

Nakon tog sna ja sam odlučila nema čekanja želim staviti hidžab, ali šejtan 1000 razloga došaptavao zašto ne trebam. Bilo je mnogo prepreka i iskušenja. Prošlo je par mjeseci borbe i konačno 01.12.2022 odlučim staviti svoju krunu. Molim Allaha da me učvrsti na ovom putu i da do smrti nosim svoju krunu. Nikad nisam bila sretnija.

Sve vi sestre koje se dvoumite za hidžab preporučujem da ne odgadjate. Nadjačajte sejtana i uz hidžab osjetite ljepotu, mir, sreću, ispunjenost. Da nas Allah sve uputi na pravi put.

A. M-K.
___________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta