Problem i devijacije u društvu

Kome smetaju “Vehabije” u Bošnjaka?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Preuzeto sa facebook profila Fuada A. Seferagića

Bosnu nam zatrovase pjevaljke preko puta Drine i nase domace! Omladina osakacena, opsihrena, bez namaza, bez perspektive u ekonomski nejakoj drzavi, nemoral u svakom budzaku. Odgovorno tvrdim da su pjevaljke s muzikom sihirbazi i opsihruju narod svojim porukama u tekstu, kombiniranim sa plesom i muzikom

Nije mi bilo za cilj (prilogom o rhm. Jakubu Selimovskom) reci kako hodze ne valjaju; zelim ukazati na jednu opaku bolest, tanku nit, kojom šejtan odrzava vezu sa srcem vjernika i tako konstantno cineci, pa eto recimo mali grijeh, priprema ga da jednom ucini veliki ili kobni grijeh po iman sebe ili drugoga koji se lahko povodi. Tesko je biti imam nama bosnjacima, jer svaki od nas svoju pamet najvise begenise. Mnoge stvari kod nas stoje naglavačke.

Zalosno je da se, u sklopu “medjureligijskog dijaloga” studenti naših islamskih fakulteta druze i prave zajednicke izlete sa kadetima bogoslovije ili popovije, kako god! Naše profesorice isl. nauka, pokrivene i nasminkane razmjenjuju osmijehe, tel. brojeve i fb prijateljstva sa onima ciji su preci nekad, prolazeci kroz “balijsku mahalu” obarali pogled da ne bi ko zaskocio iz avlije drskom prolazniku za vrat i zadavio ga. Danas neki uvazeni drrr mrrr zagovaraju druzenja istih radi upoznavanja drugog i drugacijeg da bi se, ko kano, znalo bolje cijeniti ono svoje. Ovi prvi ciljano bacaju sihre na nase medrese i fakultete, na imame i drr mrrr. Ovi potonji ograjišu jer im šejtan došapne kako su oni u svetoj misiji pomirenja naroda i nacionalnosti.

Svi smo skloni grijehu, nekad i javno. Budimo odvazni i priznajmo gresku, to nam daje velicinu i dimenziju. Oni koji nas vode, počesto idu tragovima udomacenih klišea, ne pitajući se, u čije to stope hopkamo. Zar more djevojka studirati isl. Nauke ili isl. Pedagogiju a biti otkrivena? Ne zna tabiriti modu od farza? Ili, profesorica predaje na doticnim ustanovama a nema maramu? Pa to je ruglo i bruka. Ima toliko stvari koje moramo kritikovati i boriti se protiv njih, da smo svi mi sto klanjamo bir – jedno – malo nas je!

Bosnu nam zatrovase pjevaljke preko puta Drine i nase domace! Omladina osakacena, opsihrena, bez namaza, bez perspektive u ekonomski nejakoj drzavi, nemoral u svakom budzaku. Odgovorno tvrdim da su pjevaljke s muzikom sihirbazi i opsihruju narod svojim porukama u tekstu, kombiniranim sa plesom i muzikom. Mase mogu okupiti Poslanici mu’džizama, evlije kerametima i sihirbazi sihrima i čarolijama. Na TV kanalima ista priča.

Naš islam napunismo srpskim i katolickim obicajima i smeta nam kad neko digne glas protiv toga jada. Kafane i diskoteke pune a dzamije prazne, ali mi kritikujemo rađe one što praktikuju islam doslovno, nose brade i marame i hidžabe, ne slušaju muziku niti puše, ne sijele zajedno u miješanim sohbetima i ne igraju lopte sa onamo inima, ne faleći im vjere. Smeta nam ako javno kritikujemo ono sto ne valja; odmah potežemo “vehabije” iz rukava. Ako je to tako, a jeste, onda sam rado “vehabija”, tako mi Boga!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta