Rekaik

Ljubav između daije sa paralizom i muallime hifza se pretvorila u brak

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dirljiva priča je započela kada je Abdullah Banimah , koji je potpuno paralizovan, se pojavio na programu satelitske televizije, gdje je govorio o islamu u nekoliko zemalja svijeta. Kada je njegova buduća supruga…

vidjela program, momentalno je izrazila želju svome ocu da se uda za ovog čovjeka, jer ga je poštovala zbog njegove hrabrosti s kojom se suočavao sa svojim invaliditetom i za njegovu odluku da svoj život preda odluci da širi islam. Njihov san se ostvario u utorak kada su njihovi prijatelji krenuli putem koji je vodio ka sali za vjenčanja “Al Salam” u Džiddi, gdje su pošli da čestitaju sretno vjenčanom paru.

Abdullah je nastradao nakon što je u sportskom centru plivao i počeo da se guši. Bio je ispod vode skro 15 minuta. Ovaj događaj je uzrokovao da njegov mozak ostane oštećen, što je dalje uzrokovalo paralizu tijela. Ova nesreća je promjenila njegovi život kompletno ka tome da se preda širenju poruke islama.

Dhaiffallah bin Saad Al-Ghamadi, otac mladenke je rekao: “Moja kćerka, koja radi kao muallima za jednu školu hifza u Džiddi, je odabrala Abdullaha svojom voljom. Nakon što je insistirala, toliko je željela da se uda za njega, a ja sam se povinovao njenoj želji.” Dhaifallah je rekao da je razlog udaje za Abdullaha njihova zajednička želja da zajedno rade na Allahovom putu.

Omar Banamh, mladoženjin otac je rekao: “Nemam ništa da kažem osim da molim Allaha da kruniše ovaj brak sa pobožnom djecom.”Dodao je samo da se nada da će Abdullah doživjeti da vidi svoju djecu kako odrastaju bez invaliditeta.

Abdullah je bio presretan zbog svog braka: “Na početku nisam nikako mogao vjerovati da je ovo njena želja. Ona me je tako iznenadila. Nikada neću zaboraviti njen časni stav i njeno insistiranje da me uzme za muža. Molim Allaha dan i noć da će mi omogućiti da je činim sretnom do kraja životu.” Rekao je da nikada neće zaboraviti za cijeli život mnoge ljude koji su mu čestitali i zaželjeli mu sreću u braku.

Izvor: Saudi Gazette
Video na kojima govori ovaj brat mozete pogledati ovdje:“Briga majke” i ” Moje zelje”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta