Kur'an

Loše posljedice ostavljanja Kur’ana

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko vjernik ostavi ucenje Kur’ana, osudio je sebe, svoj iman i svoj moral na totalni krah i srozavanje na najnize grane, kako na dunjaluku, tako i na ahiretu. Stoga, vjernik se boji udaljavanja od Kur’ana jer zna da ukoliko se on udalji od Kur’ana, utoliko se i Kur’an udaljava od njega. Ako nam se desi, ne dao Allah, da se udaljimo od Kur’ana, povratak njemu je tezak i jako naporan. Onaj ko zanemari Kur’an na jedan…

kratak period, a zatim ga ponovo uzme iscitavati, naci ce da nakon pola procitane stranice osjeca umor i potrebu da odahne kao da je dizao neki teret. Sta reci onda za one koji ga ostave i zanemare na duzi period? Zato, brate i sestro, prosiri svoje vidike ucenjem Kur’ana, rasiri svoja prsa njegovim univerzalnim znacenjima, poukama i porukama, ukrasi svoj zivot sljedjenjem njegovih propisa, kako naredbi, tako i zabrana, namirisi svoju dusu tim ruhanijetom koji nigjde drugo osim u njemu neces naci. Svoj govor obogati njegovim citatima i preljepim izrazima.

Ako postignes barem dio ovoga, znaj da je tvoja bliska i daleka buducnost svjetla i blistava, znaj da si ti onaj koga je Gospodar iznad sedam nebesa zavolio i cije ime spominje u uzvisenom drustvu. A velika je to nagrada!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta