Poučne priče i tekstovi

Majka sa okrutnim srcem

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovo je priča jedne srpkinje koja je prešla na islam, o nečovječnom odnosu njene majke prema njoj

Ukratko ću opisati stanje između mene i moje majke, da vama bude pouka kako da se ophodite prema svojim majkama. Kada budete pročitali ovo što ću vam napisati, verujte znaćete više da cenite svoju majku, koja vas je 9 meseci držala u svom stomaku i koja vas je u porođajnim mukama iznela na ovaj dunjaluk. Molim Uzvišenog da mi oprosti ako sam mojoj majci nanela nekad zlo i ako sam je nekad povredila. Znam kakav odnos treba da bude prema majci, bar što se islama tiče, a i da nema islama treba lepo da se ophodi prema majci. Znam da je samo jedan uzdah na porođaju jako velik, a gde su svi ti silni bolovi, JA RABB, JA RABB.

Da ne dužim previše priču, sa majkom nisam u kontaktu već oko godinu dana. Toliko mi je zla nanela za ovih nekoliko godina, ali molim Allaha da joj oprosti. Međutim, kada pomislim da je ona žena za koju nema oprosta (nemuslimanka je), sva se naježim i pomislim – dragi Gospodaru, zar postoji lepši put od Tvog, i zar postoji nešto lepše od Tvoje Milosti?

Dok sam živela kod nje, od kako mi je otac umro, ona je dovodila kojekakve muškarce i bila sa njima u kući u kojoj smo sestra i ja bile. Imala je jako ružno ponašanje prema nama dvema. Htela je da proda moju kožu sa butine za nekog čoveka koji je izgoreo da bi ona dobila 1000 evra, i to je toliko počela vikati na mene jer sam ja to odbila. Stalno mi je u školi pravila probleme i vikala bi nasred škole kojekakve ružne stvari. Kada sam se udala došla je po mene sa bratom, nisam bila punoletna, ali sam bila trudna oko 6 meseci, što im ja nisam smela reći, bila sam tada i u islamu, ni to nisu znali (da sam joj rekla za trudnoću terala bi me da sklonim dete) Jedne prilike sam bila kod nje sa dve drugarice koje su znale za moju trudnoću, i tada mi je rekla da kada bih bila trudna udarila bi me u stomak da bi mi to dete na oči ispalo, subhanallah). Imala je torbu kod sebe u kojoj je držala veliki nož, a brat je kod sebe imao pištolj, hteli su mog supruga da ubiju. On to nije znao, a ni još ne zna, niti će znati! Sve zato što je musliman.

Onda nas je tužila za kuću, koja je inače od oca, ona nema nikakvog prava na nju, ali sestra i ja nikada joj nismo, niti joj branimo da živi u njoj. Uvek gledamo da bude obezbeđena što se tiče krova nad glavom, ona je naša majka i ne želimo pored svega što nam je uradila da bude bez krova na glavom. Koliko je samo puta dolazila kod mene i pričala kojekakve gluposti i gadosti, ali ja sam opet ćutala, mom mužu ništa nisam pričala, jer joj ne bi više dozvolio da dođe kod nas u kuću, a ja to nisam htela, jer me je ona rodila i znam kakv je greh kada si prema majci loš. Uglavnom, htela je, i još uvijek nastoji, da tu kuću dobije, ali ipak ne može, i želi da je prepiše sinu iz prvog braka, koji sa njom živi u toj kući, a koji se ne može gore ponašati prema njoj. Tuče je i svašta loše radi. Zato nisam htela da on bude blizu nje, jer znam kakav je prema njoj, ali ona ga je sama pustila u kuću.

I još jednu, najgoru stvar koju mi je radila, a i još radi, a to je da pokušava da mi uništi brak! Bavi se sihrom i stalno nam pravi da se raziđemo. Toliko problema imam u braku i toliko svađa, da dragi Allah sačuva. A najveća stvar što se mi volimo i imamo tu divnu dečicu, hvala Allahu na toj divnoj blagodati. Od kako sam saznala da nam pravi sihre ja joj više ne dozvoljavam da mi uđe u kuću. Nisam joj ni dozvolila da vidi mlađu ćerkicu, jer se bojim da će je ureći ili, ne dao dragi Allah, staviti joj kakav sihr. Molim Uzvišenog Allaha da je zaštiti i celu moju porodicu, a moju majku da uputi i oprosti joj grehe.

Ali ima nešto jako lepo, za šta sam beskrajno zahvalna Allahu. Nagradio me je tako divnom svekrvom da čovek ne može da veruje kakav je naš odnos. Ona me je odgajala, davala mi pare za užinu, dok moja majka nije ni pitala jesam li gladna ili žedna. A bila sam trudna i kada je ona saznala za to znala nije marila ni malo, ali je uzimala novac od moje djece i mene, a nama nije htela ni jedan dinar da da, kada je imala. Ali, nema veze, važno mi je da sam u porodici u kojoj imam sreću i u kojoj znam da me vole, a najvažnije, imam islam i mogu na miru da klanjam i da se posvetim Allahu.

Dobro razmislite o svojim majkama i znajte da su vaše majke vaša sreća, i budite zahvalni Allahu što vam je podario normalu majku koja vas voli i koju vi treba da volite.

Marija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta