Rekaik

Mala Vahida se vratila svome Gospodaru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Borba od rodjenja do preseljenja – preselila u srijedu 14.12.2011 god. – tekst je napisala njena majka

Esselamu alejkum cijenjena braco i postovane moje sestre! Osoba koja pise ovo pismo je majka jedne dzenetske pticice koja je preselila na bolji svijet. Moja cerka se zvala Vahida i rodjena je 18.12.2000 godine u Zenici. SubhanAllah, kako sam se radovala njezinom dolasku na ovaj svijet, rekla sam svom muzu i sama sebi da nas je Allah pocastio sa tri cerke – nas put i karta ka DZennetu, insaAllah. Ali, moja sreca nije..

dugo trajala…Allahov kadr je takav da se moja cerka Vahida rodila bolesna. Moja Vahida je od 17 dana po rodjenju pocela da se bori za svoj zivot. Imala je cisticnu fibrozu [cf], tesku i neizlijecivu bolest. Njezini organi pocevsi od pluca, jetre, gusterace, bubrega – svi organi su joj bili zahvaceni teskom i opakom bolesti. Za lijecenje teske i opake bolesti je trebalo mnogo mnogo novca, a naravno mi to nismo imali pa ste nam Vi, cijenjena braco i postovane sestre, pomagali koliko ste mogli. I pored sve vase pomoci tesko je bilo da se borimo za lijekove i lijecenje u Bosni.

Njezino lijecenje u Bosni je bilo uzasno tesko, to smo samo mi roditelji znali i nasa Vahida. Zamislite naseg lijecenje i humanosti ljekara da su nam dva puta u toku Vahidinog zivota u Bosni govorili: “Idite kuci, veceras vasa Vahida umire”. Nasoj Vahidi smo spremali dzenazu dva puta, ali nisu ljekari ti koji odlucuju o odlasku duse Gospodaru, vec Allah, svt. U Bosni je ta borba tako trajala deset godina – deset godina se boris i trazis da se pomogne i postalo je vise neizdrzivo.

Nakon deset godina Allahovom voljom dolazimo u Svedsku preko jednog brata, da nam ga Allah sacuva i podari mu ono sto najvise zeli, amin. Allah je taj koji je odlucio da u kratkom vremenu dobijemo boravisnu dozvolu u Svedskoj i da dobijemo stan blizu bolnice. Allah je sve dao da je islo tako, da kazem glatko, ali smo se bojali Allahovog iskusenja, jer mi nismo naucili da nam u zivotu ide sve lahko.

Bas kada je Vahida dobila sve sto treba i odgovarajucu njegu, kada smo svoj status sredili, Allah nas iskusao da vidi koliko smo mi zahvalni GOSPODARU SVJETOVA. Da u godini u kojoj smo u Svedskoj dobili sve sto smo trazili, ali to iskusenje je doslo.. nasa najmilija cerka je preselila GOSPODARU SVJETOVA.

Njena je dusa otisla mirno i nasmijana ko dzennetska ptica. Tako mi Allaha Velikog, u tim momentima Allah nam je podario smiraj jer smo osjetili takav miris nase cerke da ga nemozemo opisati. Taj miris se sirio cijelom salom, gdje je nasa pticica preselila. SubhanAllah, ko god je prosao mogao je osjetiti taj miris. U tim momentima smo mogli samo da zahvaljujemo Allahu na blagodati koju smo imali 11 godina.

Imam jos da vam pisem, ali sad ne mogu… insaAllah jedan dan cu da vam opisem svoju milu Vahidu i njen karakter, njenu njeznost i njenu skrusenost – zato su je svi voljeli, i ostavila je kod svakog, koga je srela, neki trag svoje njeznosti.

DZenaza nase Vahide ce se obaviti je u Bosni, pa ako neko zeli doci na dzenazu nek se javi na broj: 070-4033546

Veliki selami od Vahidinih roditelja i sestara!
………………………………

Kako je doslo do ovog teksta

Draga braco i postovane sestre, mi smo, preko NUM stranice, za malu Vahidu prikupljali pomoc u nekoliko navrata dok je zivjela u BiH. Prije otprilke godinu dana smo culi da je mala Vahida, sa svojom porodicom, dosla u Svedsku i da ce ovdje pokusati da nastavi svoje ljecenje. Zatim smo culi da su dobili i boravisnu dozvolu pa se insan ponadao da je ovoj porodici napokon doslo olaksanje, kad… U prosli utorak navece otvaram svoj mail, kada vidim poruku od jednog brata iz Stokholma u kojoj pise da je mala Vahida u bolnici i da lezi u komi, situacija je kriticna i brat apeluje da se upucuje dova Uzvisenom Allahu za malu curicu.

Rano u jutro mi jedan drugi brat salje SMS i kaze da se ocekuje svakog trenutka da mala Vahida preseli…oko 11.30 dolazi mi poruka od brata: INNA LILLAHI VE INNA ILEJHI RADZIUN…

SubhanAllah, preseli Vahida – pomislih. Posto imam curicu, priblizno staru kao mala Vahida, pomislih kako je tesko Vahidinim roditeljima zbog njenog odlaska, jer jedna od najtezih, dunjaluckih stvari koje se covjeku mogu desiti je gubitak djeteta (medjutim mozete vidjeti iz majcinog teksta kako vjernicka dusa razmislja: zahvaljivaju se Uzvisenom Allahu, Onome Koji im je dao Vahidu iz nicega, na blagodati koju su imali kod sebe jedanaest godina).

Vec prvi dan sam razmisljao da napisem na stranici o maloj Vahidi i njenom preseljenju, ali bi to ispalo sturo i kratko, pa mi se rodila ideja da zamolim Vahidinu majku da ona nesto napise, ali me je bilo sramota, jer pomislih: dijete im tek preselilo, a da ja ovako nesto predlazem. Medjutim neki dan sam zamolio jednu sestru da kontaktira Vahidinu majku i da je upita da sta napise, kad danas dodje gornji tekst.

Molim Uzvisenog Allaha, Koji daje zivot i Koji daje smrt, da uvede malu Vahidu u Dzennet, da vise nikada ne osjeti tegobu i bol, kao sto je to osjecala kroz cijeli svoj kratki zivot, da njenim roditeljima i sestricama podari sabura i da ih sve sakupi u dzennetskim bascama!

Urednik stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta