Hadisi

Muhammed sallallahu alejhi ve sellem

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dosao je jedan covjek, siromah, kod Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, kuci u posjetu. U toku razgovora spomenu covjek da je lijepa kosulja koju je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, imao na sebi, pa Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, skide kosulju sa sebe i pokloni je covjeku, koji je uze i ode. Poslije izvjesnog vremena dodje jedna od Poslanikovih, sallallahu alejhi ve sellem, zena kod Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i rece mu da ga ljudi cekaju u dzamiji radi obavljanja namaza.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, joj odgovori da on ne moze izaci pred ljude, jer nema sta da obuce na sebe. Supruzi to bi cudno, pa ga upita o njegovoj odjeci, pa joj Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, odgovori: “Bio je kod mene jedan covjek, siromah, pa sam mu poklonio jedinu kosulju koju sam imao, tako da sada nemam nista za obuci kako bih se mogao pojaviti pred ljudima.”

(Hadis biljezi imam Ahmed r.a.)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta