Odgovori

Muž psuje Allaha i Poslanika, šta da radim ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejk, muž mi ne praktikuje islam uopšte. Za malu sitnicu počne da me vrijeđa počne da psuje uzvišenoga Allaha i Muhammada Poslanika.

Kada mu počnem pričat o vjeri, on se unervozi i počne da psuje kaže da mu netreba nitko da drži predavanje. Je li moj grijeh što živim sa takvom osobom a imamo djecu ?
Molim vas da mi odgovorite i da mi date savjet, hvala unaprijed.
 
Odgovor:
Ve alejkumus-selam ve rahmetullahi ve berekatuh.
Svaka hvala, zahvala i pohvala pripadaju samo Allahu, dželle še’nuh. Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika i miljenika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, njegovu časnu porodicu, vrle ashabe, kao i na sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana.

Ženi muslimanki nije dozvoljeno da živi sa osobom koja psuje Allaha i Njegovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, jer je vrijeđanje Allaha i Njegovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, od djela nevjerstva. Trebate da ga uslovite da se pokaje Allahu, subhanehu ve te’ala, i ne smije vam prilaziti i sa njim se treba ophoditi kao prema strancu. Ako ustraje na tome i ne pokaje se, obaveza je ženi da napusti takvog muža, te se nastavak života s takvom osobom smatra vanbračnim životom.

A Allah najbolje zna.

Odgovorio: Adnan I. Muratović, prof.

 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta