Novotarije i sujevjerje

Nadnaravna moć Kabe – Avioni i ptice ne mogu letjeti iznad nje!?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Čuo sam jučer jednu pogrešnu informaciju vezanu za Kjabu. Naime, širi se “činjenica” da ptice i avioni ne mogu letjeti iznad Kjabe zbog neke nadnaravne mudžize koju je Uzvišeni Allah dao Kjabi, što ukazuje da je islam istina…

Prvo, mi ne trebamo da tražimo istinitost islama u lubenici ili oblaku na kojem piše Allah i sl., mi imamo Kur’an i Sunnet i to je više nego dovoljno kao dokaz istinitosti ove vjere. Ove ostale stvari, poput lubenice ili jareta na kojem je ispisano ime Uzvišenog Allaha, sve je to diskutabilno a dosta toga ima i lažnog.

Drugo, što se tiče aviona, oni mogu da lete iznad Kjabe ali im nije dopušteno iz razloga što bi to bilo preveliko uznemiravanje hadžija i mu’temira, jer svaki dan u vremenu hadža na aerodrom u Džiddi sleti preko 800 aviona. Zamislite da samo 200 njih dnevno preleti iznad Kjabe. Zbog te buke saudijske vlasti su odlučile da je prostor iznad Mekke zabranjen za vazdušni saobraćaj. Ima iznimki, helikopterima sa posebnim namjenama je dozvoljeno u potrebi.

Treće, što se tiče ptica, one slobodno lete iznad Kjabe koliko hoće. Na YouTube postoji mnogo snimaka njihovog leta.

Tako da nije istina da avioni i ptice ne mogu da lete iznad Kjabe. Ovakve “činjenice” kad ih koristimo samo nam štete kada se dokažu da su neispravne.

Abdullah Mujić, prof.

_________________________

Ovdje ispod nalaze se dva video klipa (drugi klip ima muzičku podlogu) koji su tobože “dokaz” da Allah postoji!? Subhanallah, autori ovih video klipova kao da se obraćaju ljudima koji imaju koeficijent inteligencije kao dijete od 7-8 godina, pa od njih očekuju da na ovaj način povjeruju da Allah postoji i da je islam istinska vjera. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Najžalosnije je to što je jedan od klipova gledan Preko 370 hiljada puta, a drugi je gledan preko 180 hiljada puta.

 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: