Prilozi posjetitelja

Napokon sam učinila taj korak

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sestra D. H. nam je poslala mnogo lijepu vijest: jedan odgovor na NUM-u joj je pomogao da ucini vazan korak u zivotu

Eselamu alejkum, zelim da vas pohvalim i da kazem da sam redovna na vasoj stranici, stvarno sam dosta naucila, elhamdulilah, od vas. Ja i moj muz smo se vratili Islamu prije dvije i po godine, elhamdulilah, i zadovoljni smo sa Islamom. Imala sam zelju da se pokrijem skoro godinu dana, ali nikako da to pokrenem. O tome sam razmisljala dan i noc, svaki dan, i dovila Allahu da mi to ubrza i podari da dobijem snagu da se pokrijem. Iskreno sam to zelila ali prokleti sejtan se igrao samnom I govorio danas, sutra, i tako mjesecima.

Vodila sam kcerku na balet i ponijela telefon da se zabavim dok cekam u cekaonici. Otvorila sam vasu stranicu i pogledala na pitanja i oko mi je zapelo na jedno pitanje koje me zainteresovalo: “Sta je veca fitna, lice ili kosa”. Pocela sam citati i kada sam dosla do odgovora gdje je Mr. Zijad Ljakic rekao “Prvo, sama priznaješ da znaš da je ženama farz da se pokriju”, “ pa mi nije jasno šta te sprečava da se istog momenta pokriješ da ne bi istrajavala u tom grijehu”.

To sam procitala i prvo sam se nesto nasla povrijedenom jer sam to prihvatila kao povredom i grubim. Onda sam se vratila jedno 3 puta i procitala tu istu recenicu i onda sam pocela da kontam i pitam samu sebe pa bas sta te sprecava da se pokrijes ako znas da je farz, sta cekas vise, sama sam u sebi pomislila. Krenula sam kuci i suze su mikrenule niz obraze, plakala sam sve dok nisam dosla do kuce.

Nesto se u meni izmjenilo, nisam znala sta se desava ali osjetila sam neko olaksanje i koliko su te rijeci uticale na mene. Kao da je meni to rekao direktno a ne nekome drugome. Dosla sam kuci i placuci rekla muzu ne mogu ja vise ovako. Rekla sam da sam odlucila da se pokrijem i da je danas dan kada cu to uraditi, inshaAllah. Muz je bio naravno radostan. Rekla sam da nema povratka i zahvalila se Allahu sto je otklonio od mene prolekte sejtane jer sam napokon dobila snagu da to uradim.

Naravno iako je za nas bila to veoma lijepa vijest moji roditelji nisu to prihvatili nikako dobro. Sa njima smo u velikome iskusenju i hvala Allahu znamo kako se trebamo ponasati prema roditeljima pa samo sutimo i trpimo. Rijeci koje su nam rekli su nesnosljive i nesto sto nikada nebi roditelj trebao reci svome djetetu. Mome muzu su rekli da izgleda kao cetnik posto ima bradu i da moze zaraziti svoju djecu sa bradom.

A meni su rekli da su se odrekli i da ne dolazim vise nikada u njihovu kucu i da ne zele vise nista samnom. SubhanAllah, vise sam dobila podrzenja od ljudi sa posla koji nisu nase vjere nego od roditelja. Naravno, sabur, i sve ce, inshAllah, proci i dat cemo vremena koliko im treba da se smiri, ali samo se bojim da to nece biti godine i godine.

Uglavnom, hvala vam, zelila sam samo ispricati svoju pricu i da ste uticali na moje pokrivanje, mashAllah. Hvala Allahu sto nas je uputio na pravi put, i bez Islama ne bih mogla zamisliti svoj zivot sada, elhamdulilah.
***************************

Molimo Allaha, svt, da ovoj sestri i njezinoj porodici podari da budu od onih sa kojima ce On, subhaneh, biti zadovoljan na obadva svijeta, a sestrama koje se jos uvijek predomisljaju da li da se pokriju, da im Allah, dz.s., olaksa i da im ukloni prepreke na tom putu. Amin!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta