Tekstovi

Neka se stide muškarci koji zlostavljaju svoje supruge!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Davanje prednosti prijateljima nad suprugom je zlostavljanje. Povisivanje glasa i deranje na suprugu je zlostavljanje. Svakodnevno kasno dolaženje kući ili svake noći kasno odlaženje u krevet bez opravdanog razloga je zlostavljanje.

Gubljenje vremena na internetu ili telefonu, televiziji ili igricama dok vas vaša supruga očekuje je zlostavljanje. Neprovodeći razumno vrijeme sa suprugom je zlostavljanje. Izbjegavanje da se pohvali njena dobrota, žrtva i postignuća dok se samo uporno govori o njenim slabostima je zlostavljanje. Budite pošteni!

Ukoliko se ne ispravlja na najbolji mogući način i javno obznanjuju njene greške ili grijesi je zlostavljanje. Izbjegavanje da joj se pruži barem osnovna hrana, odjeća ili zaštita je zlostavljanje.

Omalovažavanje činjenice da je ona nečija kćerka ili sestra i ponašanje prema njoj kao da je rob je zlostavljanje. Dopuštanje vašoj majci ili članovima porodice da ne izražavaju poštovanje prema njoj ili da je maltretiraju je zlostavljanje. Dopuštanje drugima da narušavaju njenu privatnost je zlostavljanje. Uskraćivanje postporođajnog odmora je zlostavljanje. Psovanje i proklinjanje supruge je zlostavljanje. Davanje lažnih obećanja je zlostavljanje.

Ovo su samo neki primjeri kada supruzi zlostavljaju svoje supruge. Stidite se vi koji zlostavljate svoje supruge!

Da li si ti jedan od njih? Pa, promijeni svoj pristup, traži halala od nje i pokaj se Allahu da bi te vratio na Pravi put.

Zapamti da je Poslanik, sallallahu alejhu ve sellem, rekao: “Najbolji su među vama koji su najbolji prema svojim suprugama“.

Mufti Ismail Menk
islambosna.ba

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta