Pokajnici

Njemačka političarka: “Više se ne mogu poistovijetiti sa katoličkom crkvom”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Elizabeth Müller je od 1985 godine pripadala Socijaldemokratskoj partiji. U okrugu Rhein-Sieg bila je potpredsjednica lokalnog SPD-a. Nedavno je istupila iz partije. Razlog: njen prelazak sa hrišćanstva na islam. „Prebacivalo mi se, jer sam preuzela drugu vjeru, gdje se prava žene gaze nogama. Optuživali su me da sam totalno luda, posebno 2002-e kada sam prešla na islam. U jednom momentu nisam više mogla podnijeti kritike, bacila svoju partijsku knjižicu i istupila iz socijaldemokratske partije.“

Elizabeth Müller, koja je 26 godina bila zastupnica u parlamentu grada Niederkassela, pored Bonna okrivila je svoje partijske kolege da su puni predrasuda i da ništa ne znaju o islamu. Elisabeth Müller: „Ljudi, koji nisu u bliskoj vezi sa islamom, trebaju se jednostavno osloboditi predrasuda. A kada neko pokuša da im objasni kakva je vjera islam, oni te ismijavaju i ne žele čak ni saslušati.»

Elisabeth Müller prešla je na islam 2002 godine. To je bio veliki šok za njene poznanike i kolege. Odrasla je u konzervativnoj katoličkoj familiji i smatra da između islamskih i katoličkih uvjerenja vlada duboki jaz.

Elisabeth Müller: „Dolazim iz jedne konzervativne katoličke porodice. Više se ne mogu poistovijetiti sa katoličkom crkvom. Ono što se dešava u njoj nema više nikakve veze sa Kristom i Bogom.“ Razočarana katoličkom crkvom i načinom na koji mediji predstavljaju islam, Elizabeth pojašnjava druge razloge koji su je naveli da pređe na islam: Čitala sam Kur’an i istovremeno ga upoređivala sa Biblijom.

Pomislila sam, ovo je prava vjera. Kur’an je posljednja Božja objava i potpuno je pogrešno da ga njemački mediji tumače na ovaj način.“ U kontrastu sa hrišćanstvom, bivša zastupnica SPD-a Elisabeth Müller, u islamu vidi direktnu vezu vjernika sa njihovim stvoriteljem.

Izvor: http://www.dw-world.de

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta