Pokajnici

Od najopasnijeg i najpoznatijeg mafijaša do zagovornika islama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Vince Foccareli je bio najopasniji mafijaški bos u Australiji. Preživio je 6 pokušaja atentata, uključujući i onaj u kojem mu je ubijen sin. Nakon gubitka sina, promijenio je svoj životni put i prešao na islam nakon što je pročitao Kur’an, a posebno ga je dirnuo ajet: “Svaki narod ima svoj kraj, i kada dođe njegov kraj, neće ga moći ni za tren jedan ni odložiti ni ubrzati.”

Povrijeđivao je ljude dok je bio gangster, svi su ga se plašili, čak i policija. Nakon prelaska na islam, otvorio je restoran, hrani beskućnike i pomaže potrebnima. Zbog njega su mnogi ljudi prihvatili islam, uključujući njegove nekadašnje prijatelje i sljedbenike u bandi, pa čak i njegova supruga nakon nekoliko mjeseci.

Rekla je da je njen muž Vince prije islama varao sa mnogim ženama i svakodnevno je tukao i uvijek pio alkohol, ali se nakon prelaska na islam potpuno promijenio, odustao od alkohola i droge i zbližio se se s njom, što ju je natjeralo da odustane od ideje da se razvede od njega.

Vince kaže: “Islamom sam se ponovo rodio… I ne mogu vam opisati koliko sreće i zadovoljstva ispunjava moje srce nakon mog prelaska na islam.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta