Pokajnici

Pismo ocu kršćaninu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zaista ne znam kad ću ti predati ovo pismo. Kad god ga držim, uvijek imam osjećaj: čekaj – ne još.

Moj jedini strah

Ne bojim se tvog odbijanja ili tvog bijesa. Jedino čega se bojim je da te povrijedim, da učinim da se osjećaš kao da sam te izdala i okrenula leđa svemu čemu si me ti bio naučio. Dakle, umjesto da ti kažem da sam se vratila vjeri s kojom sam rođena, govorim ti o islamu. Ovo te možda i ne čudi, znaš da puno pišem o bliskoistočnim zemljama i uvijek sam željna dijeliti svoje znanje.

Elhamdulillah, ti si otvoren za slušanje. Malo po malo gledala sam oblake zablude kako polako odlaze iz tvojih očiju, a sva šteta koju je nanijela propaganda polako se rastvara dok vidiš koliko je islam povezan s kršćanstvom i koliko su dobri i pravedni pravi muslimani. Čula sam da razgovaraš s drugima o ljepoti istinskog islama i dobrom primjeru koji daju pobožni ljudi. Islam ti se počinje sviđati, a bez sumnje ti si oduvijek tragao za istinom.

Govoriti istinu s ljubavlju.” Ovaj moto sažeo je svrhu seoske crkve u kojoj si propovijedao 36 godina. Riječi su sjale s male brončane ploče kraj koje smo prolazili na putu na nedjeljnu jutarnju misu. Nismo to uvijek ispunjavali, ali bio je podsjetnik koji nam je govorio da tražimo istinu, govorimo istinu i dijelimo istinu.

Biblija i Kur’an

Ovo možda nije dobra vijest, ali nikada ne bih postala muslimanka da me nisi naučio tražiti istinu. Moj ispitivački um često te uznemiravao, pa čak i osramotio, ali nikada me nisi osudio zbog istraživanja novog intelektualnog teritorija. Tvoja glavna briga bila je da živim u pokornosti prema Stvoritelju. Na tome sam ti duboko zahvalna, to je jedino što me vodi do prave slobode. Zahvaljujući tvom utjecaju, čitala sam Bibliju od korice do korice najmanje dvadeset puta u životu i zapamtila mnoge stihove. Još uvijek volim ove stihove i često ih čitam.

Očigledno je da postoje različita mišljenja u načinu na koji su ti spisi prevedeni i čemu poučavaju, ali ti sukobi tumačenja dolaze od čitatelja, a ne od Stvoritelja koji ih je poslao. Sam Kur’an kaže: On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat (Toru) i Indžil (Evanđelje) objavio je još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine.“ (Ali Imran, 3.)

Kako sam se obratila na islam?

Do mog obraćenja nije došlo jer sam mislila da je islam superiorniji od kršćanstva ili zato što sam mislila da su muslimani čistiji od kršćana. S moje pozicije, oni koji igraju na kartu “moja religija je bolja od vaše religije” promašili su poantu vlastite religije.

Počelo je ovako: Prijatelj musliman, nakon što me saslušao kako objašnjavam svoj odnos s Bogom, inzistirao je na tome da sam već muslimanka. Postala sam znatiželjna i počela učiti. Učeći o muslimanskoj teologiji, shvatila sam da sam u to uvijek vjerovala. Koliko god živjela po Isusovim riječima (mir neka je s njim) i voljela njegov lik, nikada mu se nisam mogla moliti, a da se ne osjećam neobično. Uvijek sam se molila direktno Bogu.

Ali odbijala sam primiti islam. Zašto bih trebala skandalizirati svoju obitelj samo zato što nisam vjerovala da je Isus (mir s njim) Bog? Mnogo je kršćanskih vjeroispovijesti koje u to ne vjeruju. Jednostavno bih postala liberalni kršćanin. Onda je došao trenutak. Slučajno sam stajala pred prozorom gledajući zrake sunčeve svjetlosti. Odjednom me ovo sunčevo svjetlo okružilo i ispunilo mi srce, i znala sam da sam muslimanka.

Islam

Islam je logičan sljedeći korak nakon kršćanstva, baš kao što je kršćanstvo bilo logičan sljedeći korak nakon judaizma. Moj islam nije odbacivanje kršćanstva; niti živim protivno tome. Ni na trenutak ne žalim što potječem iz obitelji iz redova protestanata, propovjednika, đakona i sl..To je postavilo temelje za moj novi život. Među nama je bilo vukova, ali namjera većine nas bila je čista; nastojali smo sve više produbljivati ​​kontakt sa svojim Stvoriteljem.

Evo što Kur’an kaže: „Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se…“ (Ali Imran, 113.)

Tata, svi smo muslimani. Muslimani su jednostavno oni koji žive u pokornosti Uzvišenom Allahu. Poslanik Muhammed je dobio objavu koja se sastoji od strogog upozorenja onima koji se nisu pokajali, kao i skupa vjerskih zakona koji imaju moć preobratiti duše i donijeti prosvjetljenje.

Želiš li mi se pridružiti?

Kao što si možda pretpostavio, žudnja moga srca je da ćeš se i ti vratiti. Potpuno sam svjesna koliko bi ovo bila značajna promjena za tebe,  nadam se i molim za to. Što god odabereš, poštovat ću i brinuti se za tebe sve do tvog zadnjeg.

Tvoja kći muslimanka.

Izvor: https://understandquran.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta