Pokajnici

Mir i blagoslov u islamu ne bih mijenjala ni za šta

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Moj prelazak na islam je bio nekako prirodan tijek događaja u kratkom periodu, jer samo godinu dana prije, o islamu ništa nisam znala. Kada sam počela učiti o islamu od meni vrlo drage osobe koja je i zaslužna za moj “povratak doma” (jer tako sam se i osjećala kada sam prihvatila islam) napokon sam našla svoj mir.

Odrasla sam strogo u katoličkoj vjeri, vječno buntovna i nezadovoljna spoznajama koje mi se nikako nisu poklapale. Bila sam crna ovca, a nisam shvaćala zašto, sve dok nisam korak po korak upoznavala islam i dok nisam poželjela iskreno osjetiti Allahovu ljubav i zaštitu. Nisam imala lak život. Sada znam da je to bila Allahova milost i da sam sve te kušnje morala proći da bih Mu se približila.

Ovaj mir i blagoslov koji sada živim ne bih više mijenjala ni za šta, mada još puno radim na sebi, uz Allahovu pomoć. Nadam se da ću u skoroj budućnosti moći živjeti među svojom braćom i sestrama, jer lakše je biti među svojima.

Andreja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta