Knjige

Poklon knjiga “Poziv istine” (PDF)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Neki od utisaka čitatelja:

“Mislim da je odlično napisana kako za one koji se tek vraćaju vjeri pa imaju nerazriješena pitanja u glavi, tako i za one koji su već odavno u vjeri, a kojima nedostaje jakih i uspješnih argumenata u svojoj nekoj prilici širenja dawe.” Amina C.

“Pročitao sam knjigu i ona zaista predstavlja prelijep poklon za čovjeka koji razmišlja. Preko dizajna korica pa do zadnje riječi knjiga me je oduševljavala.” Kenan D.

“Knjiga je odlična, namijenjena širem krugu čitatelja, daje odgovore na suštinska pitanja i odgovara na zablude o islamu. Preporučujem je svakome!” Hamza F.

“Meni kao, nažalost, “početnici” je puno značila, kao odskočna daska za pravi put, put istine…” E. A.

“Čitajuci knjigu, naći ćemo na stotine odgovora, za kojima smo lutali u zivotu, jer čovjek je nejako biće sklono griješenju i sumnji… Ko je pročitao “Poziv istine” taj je našao i svoje svjetlo na kraju tunela…” S. D.

“Obzirom na kompleksnost i raznovrsnost tema koje su obrađene ova knjiga je postigla maksimum. Nema udubljivanja u neke teme a na uštrb drugih, čime je uspostavljen balans u zastupljenosti i izbjegnuta eventualna monotonija. Navođenjem mnoštva praktičnih primjera, fascinantnih naučnih činjenica, upotrebom stilskih figura, odličnim lingvistickim objašnjenjima obraćanjem u prvom licu jednine, iznošenjem komparativnih podataka… stvara se ” pitak ” stil, koji kod čitaoca skoro da izaziva zavisnost od čitanja ove knjige. Kada bih nekom trebao da preporučim knjigu u kojoj će naći sve osnovne stvari o vjeri na jednom mjestu onda bi to sigurno bila knjiga Poziv Istine.” Adil N.

“Smatram da je knjiga “Poziv istine” idealna kao poklon za one kojima, u sto jasnijim i kracim crtama, želimo objasniti ili omiliti vjerovanje. Uz sve to ona je podsjetnik i priručnik i onima koji praktikuju vjeru. Napisana je pitko, jasno, prosto i jednostavno, lako razumljivo i svakako je preporučujem svima.” Marina P.

“Malo je reći da sam oduševljena. Knjiga opisuje realnost današnjice i podstiče čovjeka na razmišljanje o prolaznom ovodunjalučkom životu. Meni se upravo čitanjem ove knjige na neki način promijenio pogled na život i sretna sam što sam shvatila da se isključivo putem islama može postići istinska sreća na oba svijeta.” A.M.

“Knjiga je fenomenalna, pravi poklon nekome ko nije upućen.” Emina G.

“Na jednostavan i lijep način predstavljena ljepota naše vjere.” Muris K.

“Knjiga dotiče sve sfere života, bez ikakve komplikacije objašnjeno je sve što jednom čovjeku treba.” Selima D.

“Kada bi mi neko od druge religije zatražio islamsku knjigu zaista bi mu prvo dala tu knjigu da pročita, da shvati kako je islam jednostavan i lijep. Sve pohvale za stil pisanja i za autora kao i dizajn sve je prelijepo uređeno.” Amra T.

“Knjiga koju je nemoguće pročitati a da ti se iman ne poveća.” Azra

“Bilo je zadovoljstvo čitati je…Ona je pravi poziv na svijest o Uputi kao životnom kompasu, a zatim je pravi odaziv na sva pitanja i nedoumice koje takva svijest iziskuje. Jako duboke, ljudskom razumu bliske i duši hranljive infromacije i smjernice koje sadrži čine da se čitatelj na kraju osjeća poput one ptice sa ilustracije koja biva oslobođena kaveza, jer; jedino je u Islamu svaki spas od zarobljeništva i svaki bijeg od neistine i to je ono čemu ova knjiga daje put i otvara vrata.” Ilma R.

“Knjigu sam doživjela kao neki mini priručnik islama… Najviše mi se dopada trud koji je uložen kako bi se islam približio svim umovima, bilo onima koji jesu ili nisu na Uputi. Dokazi i poređenja koji su navedeni kako bi se pobliže i detaljno predstavila nemogućnost slučajnog postojanja i nastanka svega što nam je poznato, ne bi trebali kod ijednog ateista ili agnostika proći bez da njihova vjera bude poljuljana.” Bahira A.

“Mislim da je treba svako imati i pročitati jer je obuhvaćeno sve što bi svaki musliman trebao da zna objašnjeno je sve jasno u kratkim i jasnim crtama.” Ahmet S.

“Knjigu sam pročitala u jednom dahu, izuzetno poučna, kako za one koji su na početku sticanja znanja, tako i za one kojima je potrebno da se prisete važnih stvari vezanih za našu lijepu vjeru.” Esmera B.

“Ova knjiga mnogo pomaže u shvatanju ovog prolaznog i onog vječnog svijeta. Jako mi je drago što je knjiga bazirana od postanka ovog svijeta, do objašnjavanja svakog detalja odnosno svake situacije do koje se, smatram, svaka osoba bar jednom zapitala i dvoumila o njenoj istinitosti. Knjiga je jako poučna, kristalizira sve nedoumice. Svako ko se nalazi u bilo kakvoj nedoumici, nekom ovosvjetskom iskušenju od dragog Allaha, iskreno preporučujem čitanje ove knjige.” Amina P.

www.pozivistine.com – Irfan Hajrudin Klica

DOWNLOAD PDF – POZIV ISTINE

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta