Problem i devijacije u društvu

Pokušali ukrasti djevojčicu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Roditelji – OBAVEZNO procitajte ovaj tekst

Postovano braco i sestre, veceras sam dobio jedan e-mail, na svedskom jeziku, od kojeg sam se sav najezio. Ukratko cu vam prevesti sadrzaj tog pisma: “Zelim da vam ispricam strasan dogadjaj koji je se desio prije dvije sedmice u novootvorenoj prodavnici IKEA u gradu Malmeu (to su inace ogromne, ogromne prodavnice – moja opaska). Prijatelji od moje sestre Line su bili u posjeti u Malmeu, pa su odlucili da odu u IKEU radi kupovine. Sa sobom su imali trogodisnju kcerkicu

Curica nije neki nestasko, vec je djete mirno i obicno se drzi u blizini svojih roditelja. Medjutim, dijete je odjednom nestalo i roditelji su ostali preplaseni. Poslije usplahiranog i neuspjesnog trazenja po prodavnici, roditelji su otrcali do sanka za informacije u prodavnici, pa je osoblje u prodavnici jako brzo reagiralo tako sto su zatvorili sve izlaze i ulaze u prodavnicu. Poslije obimnog trazenja, koje je trajalo 1,5 sat napokon su nasli djevojcicu u jednom toaletu u pradavnici, curica je bila drogirana i obrijana (inace je imala dugu kosu) i imala je na sebi musku-djeciju odjecu. Neko ju je pokusao kidnapovati, ali je nisu mogli izvesti iz prodavnice, jer su svi izlazi bili zatvoreni, pa su je ostavili u toaletu i pobjegli u guzvu medju narod.

LA ILAHE ILLALLAH!!! Ja sam na pocetku ovog teksta rekao da sam se sav najezio kada sam citao ovo pismo. Evo razloga zasto: Juce sam sa svojom porodicom otisao u jednu, jako veliku, prodavnicu. Poslije malo vremena dodje mi starija kcerkica i rece da ne moze da nadje sestru, odnosno moju drugu kcerkicu od 4 godine. Insana panika uhvati u ovakvim situacijama, pogotovo sto god duze trazis, a ne mozes da nadjes dijete. Tek malo poslije je nadjesmo na odjelu za igracke, otisla sama tamo.

SUBHANALLAH, kako covjek moze nekad biti neodgovoran, zabulji se u neke stvari u prodavnici, pa zaboravi na djecu, A POGLEDAJTE STA SE DESAVA.

Kao sto je ova djevojka, koja je ovo pismo masovno poslala kao upozorenje, i ja vas molim: NE OSTAVLJAJTE SVOJU DJECU NASAMO KADA ODLAZITE U PRODAVNICE, NI TRENUTAK JEDAN JEDINI, JER VJERUJTE U 5 SEKUNDI SE DIJETE IZGUBI U GUZVI. NE OSTAVLJAJTE IH U KOLICIMA NI SEKUNDE, AKO ZASPU, A DA NEMATE POGLEDA NA NJIH.

Covjek se nekada zabavi oko kupovine i trazenja namirnica po prodavnici, pa djeca sama lutaju i traze igracke po prodavnici, a pogledajte kakvih zivotinja u ljudskom obliku ima.

Covjece, tvoje dijete ti je vrednije od citave prodavnice i svega sto ima u njoj, pa cuvajmo svoju djecu i ne ostavljajmo ih ni trunke same.

Posaljite ovo upozorenje svakom koga poznajete, a da ima djecu, ma u kojoj drzavi da zivi, jer covjek misli da ovo ima samo u filmovima, ali u surovoj stvarnosti imaju ljudi (lige) koji su za novac i prljave nagone spremni uciniti ono sto zdrav ljudski razum ne moze da zamisli (prodavanje ukradene djece porodicama koje ne mogu da imaju djecu, trgovanje ljudskim organima, seksualno iskoristavanje djece itd.) Da nas Allah, svt, sacuva od ovakvih iskusenja!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta