Tekstovi

Poruka Bošnjacima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Koliko god da nam pričaju lijepe priče, koliko god da nas mame medom i njihovim pričama o komšijskim dobrim odnosima, više vjerujem govoru Gospodara koji me je stvorio nego njihovim pričama, jer Gospodar me je upozorio u Njegovoj Knjizi…

Pozivam svoju braću da mržnju koju imaju u svojim srcima prema svom bratu muslimanu da je u potpunosti izbriše, da priđe svom bratu, da ga pozove u saf, da jača svoj saf, jer u našoj čvrstini, u našem jedinstvenom safu, u našem jedinstvu nam je opstanak na tom parčetu zemlje u kojem živimo, bili u Bosni ili Sandžaku. Koliko god da nam pričaju lijepe priče, koliko god da nas mame medom i njihovim pričama o komšijskim dobrim odnosima, više vjerujem govoru Gospodara koji me je stvorio nego njihovim pričama, jer Gospodar me je upozorio u Njegovoj Knjizi, u Njegovom plemenitom Govoru, gdje On Uzvišeni, azze ve dželle, kaže: (citiranje ajeta na izvornom, op.) “I neće prestati da vas ubijaju, da vas progone, sve dotle dok vas ne budu odvratili od vaše Vjere ukoliko budu u mogućnosti.”

Ovo je pravilo Gospodara nebesa i Zemlje. Ako neko nečijem drugom govoru više vjeruje od Govora od Onoga koji ga je stvorio onda se grdno prevario. A mi slušamo braćo, mi Bošnjaci i mi muslimani na Balkanu smo imali preko 10 genocida i to od onih koji nam uvijek govore o komšijskim dobrim odnosima. Sutra neka izbije bilo koja fitna i smutnja, svi ti govori će da padnu u vodu. Ako mu budeš prvi komšija, ja ili ti, bićemo meta njegovog metka, njegovog klica, njegovog noža, da nas više nema.

Haris ef. Kalač
Za N-um.com pripremio Admir Ćomić
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta