Aktuelnosti

Potrebna financijska pomoć za dovršetak gradnje džamije

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!  Draga braćo i sestre, u gradu Norrköpingu (Švedska) je prije dvije godine započeta gradnja džamije, medjutim u toku ramazana (prije dvije godine) je zapaljena od nepoznatih počinitelja. Novi projekat je započet u prošloj godini i, Allahovom voljom, naš mubarek projekat izgradnje mesdžida odvija se u skladu sa planom. Trenutno privodimo kraju grube građevinske radove i na ovom snimku ukratko možete vidjeti cijeli proces gradnje. Allah da Džennetom nagradi svakog onog ko je pomogao gradnju mesdžida, pa makar i dovom! Ovom prilikom pozivam vas na trgovinu sa našim Gospodarom, koji vraća mnogo više nego što možemo zamisliti, stoga, poštovana braćo i cijenjene sestre, budimo velikodušni i izgradimo Allahovu kuću!

Sada ulazimo u fazu finih radova za čiju je realizaciju potrebno dosta novca. Radovi koje treba da realiziramo u skoroj budućnosti, inšallah, jesu sljedeći: 1. grijanje, 2. struja, 3. voda, 4. ventilacija, 5. toleti i abdesthane za muškarce i žene, 6. mihrab i minber, 7. krovna izolacija, konstrukcija plafona i molerski radovi.  Pomozite nam Allaha radi kako bismo završili ovaj veliki započeti hajr!

PRILIKOM UPLATE NAZNACITE: “FÖR MASJID”

Vaše uplate možete slati na:

Vlasnik konta: Norrköpings islamiska Center

Broj bankovskog konta: Iz Švedske: 308-1858 (Handelsbanken, bankgiro)

Swishnummer 1230821645

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): HANDSESS

IBAN: SE8060000000000210292288

*******

Uplate putem pisama možete slati na adresu:

Norrköping islamiska Center
Aisha moske
Bredgatan 11
602 21 Norrköping
Sweden

___________________________________

Allaha molimo da vas obilato nagradi za svaku pomoć ma kolika bila. Molimo Uzvišenog da vam za uzvrat napravi kuću u Džennetu kao što nam je to obećao Allahovo Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem.

Norrköpings islamiska Center

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta