Odgovori o sihru

Pravoslavac išao kod hodže-sihirbaza

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Molim vas, da li mozete da me posavetujete sta da radim…imao sam problema sa glavom 2002 godine,isao sam na razne preglede,i svi nalazi su mi bili u redu..tad sam cuo da ima jedan hodza u beogradu,i da se zakazuje telefonom kod njega..cuo sam i zakazao i otisao,on mi je trezio ime majke i moje ime..i rekao mi je da mi je uradjeno preko oceve strane,da imam te vrtoglavice,nesanice,stah..i posle toga mi je dao jedan zapis na papiru da ga cuvam,i drugi je stavio u vodu da pijem odprilike nedelju dana..i stavrno posle toga mi je bilo bolje, ali…

sam primetio da mi je bilo bolje 3 meseca sto se tice glave i zdravlja..al sam kao i dalje bio stopiran,i govorio je da treba da idem kod njega dok mi on ne kaze da je dosta…posle te vode mi se desavala kad legnem da spavam da se kocim..i on mi je govorio da je to reakcija i da se to skida i izlazi iz mene…ja sam pravoslavne vere sta da radim..dal je dobro da nastavim da idem kod tog coveka./.ja zivim u srbiji kod sombora…i bacio sam tu njegovu amajliju pre 3-4 godine i do tad mi je onako islo,a od tad nikako …stalno sam povredjen,koelno mi povredjeno,sanjam ruzne snove,uvek me neko kako juri,spavam sa upaljenim svetlom,nocima ne mogu spavati,nervozan sam samo,u kuci svadja svaki dan,niko ne radi nista nam,ama bas nista ne ide od ruke. Ako mozete recite mi sta da radim?

Odgovor:

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Nemojte više posjećivati tog čovjeka. On je od onih koji nisu dobri i koji probleme sihra sihrom otklanjaju. Džinni, izvršioci sihra, borave u tijelu oboljelog. Čine ono što je sihrom namijenjeno da bude učinjeno, i to ide određenim tokom. Ma koliko to loše bilo, dešava se bez ekstremnih stanja u tijelu čovjeka, osim ako to jest namjera sihra (kao što je sihr kojim se pokušava izvršiti ubistvo). Ovo kod vas nije slučaj. Kada se sihr rješava sihrom, `liječnik` pokušava sklopiti novi ugovor sa džinnima koji već jesu u tijelu kako bi vam u određenom periodu bile olakšane tegobe. Ovo nije potpuno otklanjanje sihra, daleko je od toga.

Džinni, nakon perioda koji dogovore sa sihirbazom, ponovo imaju slobodu da čine ono što žele, bilo da je to prvi sihr ili druga njihova namjera. Drugi je slučaj kada sihirbaz šalje svoje džinne kako bi iz tijela istjerali džinne izvršioce sihra. U vašem tijelu tada se dešava sukob ove dvije grupe. Reakcije koje osjetite moguće da su dio ovakvog djelovanja, a nikako se ne radi o tome da vas to napušta. Da, možda vas napuštaju jedni, ali u vašem tijelu ostaju drugi džinni, oni koji vas trebaju `čuvati`. U osnovi je ovo pogrešan pristup liječenju, i zbog toga bi vam bilo bolje da više ne posjećujete tog čovjeka.

Moguće je i da ovaj čovjek ne liječi sihr sihrom nego samo daje ljudima zapise koji umrtvljuju sihr u tijelu za određeno vrijeme. U jednom od prethodnih pitanja sam govorio o zapisima i zabrani njihovog korištenja, pa se potrudite da to pročitate.

Ja ne mogu reći da su problemi koji vam se dešavaju rezultat sihra/džinskih napada. Simptomi koje ste nabrojali sigurno idu tome u prilog, ali jedino kako je moguće dati potpuno odgovor je učenjem Kur`ana nad oboljelim. Zato, obavezno posjetite nekoga ko ispravno liječi Kur`anom (braća koja uređuju ovu stranicu dat će vam broj jednog od tih ljudi). U svakom slučaju najveća odgovornost je na vama i morate primijeniti ono što bude dio terapije, programa liječenja. Nemojte očekivati da će neko u vaše ime riješiti ovaj problem – to se neće desiti. Onaj koji uči Kur`an nad bolesnikom, ali i sam bolesnik zajedno učestvuju u liječenju.

Na jedno vas moram upozoriti. Svaki čovjek ima izbor i mora težiti da spozna istinu. Vi morate činiti isto. Ja ne želim ulaziti u raspravu o vašem ubijeđenju, o vjeri ili istini. Ali, dužan sam vam reći da, kad čovjek oboli od sihra ili drugih džinskih djelovanja, i Allahovom swt voljom, bude izliječen, jedina zaštita od ponovnog obolijevanja, jest iskreno i potpuno ispoljavanje vjere. Nadnaravnost Kur`ana se pokazuje i u procesu liječenja, kako je to slučaj i u drugim prilikama.

Da, govorim vam da je Kur`an jedina zaštita nakon izliječenja (muslimani su obavezni obavljati propisane namaze/molitve, čitati Kur`an; sve ovo predstavlja jedinu zaštitu nakon izliječenja), isto onako kako je Kur`an lijek u početku. Pogrešno ispoljavanje vjere, kroz pripisivanje Allahu swt druga, kroz smatranje nekoga Njemu ravnim, ponovo od vas čini osobu kod koje je rizik ponovnog obolijevanja jako visok. Možda će vam neko ovo htjeti prešutjeti kako vam ne bi bilo nezgodno u razgovoru ili kako bi vam ljudi iskazali poštovanje u odnosu, ali zaista prešutjeti ovo bilo bi jako pogrešno. Vaše zdravlje, vaš život vama su sveti i sve što može ugroziti ih s jedne strane, ili ih ojačati s druge, ne treba biti prešućeno.

Na kraju, svajetujem vas kao prijatelj. Potražite Istinu, to je vaš lijek i svakako je to dio procesa liječenja sihra. Istina je samo jedna. Ja sam siguran da je ta istina Islam. Vi svakako tražite!

Allah svjedoči da nema drugog boga osim Njega, – a i meleki i učeni -, i da On postupa pravdeno. – Nema boga osim Njega, Silnog i Mudrog! / Allahu je prava vjera jedino – islam…” (Ali `Imran, 18,19)

Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera.” (Al-Ma`ida, 3)

Onome koga Allah želi da uputi – On srce njegovo prema islamu raspoloži, a onome koga želi da u zabludi ostavi – On srce njegovo stegne i umornim učini kao kad čini napor da na nebo uzleti…” (Al-An`am, 125)

Na pitanje odgovorio Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: