Odgovori o sihru

22. Veliki problemi sa sinom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum!

Prvo da vas pohvalim stranica vam je dobra puno toga sam saznala sto nisam znala, da vas Allah nagradi. Oprosticete mi na greskama, po prvi put pisem i nekako se snalazim a imam po prilicno i godina. Zivim u jednoj od skandinavskih zemalja. U islamu sam i trudim se koliko mogu da ispunjavam obaveze prema Allahu. Vjeruj te odakle bi god da pocnem svoju pric,nebi moglo stat u jedan roman…

Imam sina koi ima 33 godine, a ima i 15 godina ja sam primjetila njegovo cudno ponasanje, ali kontala sam hajde mozda je pubertet. Godine su prolazile rat je uveliko bio, vidim iz dana u dan da to nije vise ono moje dijete. Prije 8 g. smo ga nekako ubjedili i odveli hodzi da mu prouci rukiju, kaze da je imo sihr i da ga vise nema. Dao mu maslinovo uije da maze glavui i da klaija, nista od tog nije htio, svakim danom je sve gore bilo. Vidimo mi da on nevlada sam sa sobom, upise se u skolu, tu dozivi provokacije i diskriminaciju, pa napusti skolu i stekne mrznju prema ovim narodu koi su nas primili, i prema nama nas zove njihovim spiunima.

Pocelo mu se prividjati, od svakog prezire, na svakog sumnja, sa curom s kojom bi god poso ne moze. Sve prijateije je izgubio, a kada dodje nama u posjetu bude jako agresivan, jednostavno nema kontrole nad sobom. Ni mene ni muza nemoze ocima vidjeti, skace iz sna u noci oko 2-3 sahata, nesto gaprepadne, kaze hoce srce da mu iskoci. Isprepada i nas, jer nije ti sevejedno kad ti u gluho doba zazvoni na vrata. Jedan put doso i pito moze li spavati kod nas, jer ga je strah samog, a nekad zna po citavu noc ne zaspati.Tto je cudo od insana, ko to ne vidi cini mi se nemoze razumjeti.

Moja sestra u Bosni je isla tim nadri hodzama da tako kazem, mada sam bila protiv, i svi su rekli da ima sihr. Kazu da on nosi sihr od svoje 16 godine, da je sihr bio namjenjem meni i muzu, ali da je on naletio. Pa kad se vratim u nazad to mi se i poklapa. Da nam Allah oprosti. Najgore u svemu ovom je nemam pristup njemu, i kad bi imala tesko bi ga savladala da mu se uci rukija…. kaze sta je ovom svijetu i vama vi st svi ludi, ja sam sasvim u redu. Tesko je opisati, ne znam brate daj mi savjet sta da radim kako da postupim. Nikad ne gubim nadu u Allahovu milost. Ako poznajes nekog ko lijeci rukijom u Bosni, ako dragi Allah da da bi pristo da ga odvedemo.

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Na vaše pitanje moguće je jednostavno odgovoriti. Rješavanje problema sigurno neće biti takvo, ali Allah swt je najbolji pomagač i onaj ko Ga pozove, sigurno će odgovorom biti zadovoljan.

Prvo, savjetujte vašu sestru ili joj zabranite da u vaše ime i ime vašeg sina posjećuje neke hodže. Niko bez njegovog prisustva ne može tretirati njegove bolesti. Vaš sin može biti tretiran pripremljenim terapijama, ali obzirom da je dio terapije namaz i drugi ibadeti, i ovakav pokušaj ne bi urodio plodom. Problemi s kojima se vaš sin susreće vjerovatno jesu rezultat džinskih aktivnosti. Poznato je da prolazom vremena, a bez tretiranja bolesti ili jačanja imana, takvi džinski napadi ostvaruju sve veći negativan uticaj. On je vjerovatno i pod medicinskom terapijom. Lijekovi za smirenje, depresiju, … su ostavili i svoj trag, i postoji mogućnost da i uspiješnjim liječenjem ne nestanu svi tragovi bolesti.

Takve terapije ostave tragove na organizam, svakako i ovisnost u određenoj mjeri, a takva ovisnost neće nestati čak i uspiješnim izliječenjem vašeg sina – kur`anskim liječenjem. Tijelo bi se duži vremenski period moralo čistiti onoga čime je medikamentima uzrokovano.

Braća koja uređuju ovu stranicu dat će vam broj ljudi koji liječe Kur`anom, ali obavezan je pristanak vašeg sina. Proces ne bi trajao kratko, i obavezno bi bio uslovljen kako prihvatanjem tako i sudjelovanjem bolesnika. Ipak, nemojte pokušati uz njegov `grubi` pristanak posjetiti nekoga ko liječi. Ako osjeti prisilu prihvatit će liječenje, ali neće učestvovati u procesu. Bolje je strpljivo pokušati nagovoriti ga i dati mu slobode da sam odluči. Puno dovite Allahu swt jer vašom dovom, a Allahovom swt odlukom postići ćete veći rezultat nego posjetom bilo kojem čovjeku na ovome svijetu. Neka vam Allah swt olakša. Svakako ćemo vam biti od pomoći savjetima ili na neki drugi način.

Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta