Odgovori o sihru

Haos mi je u porodici

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum,

Imam par pitanja u vezi sihira a prvo bi htjela reci, da sam prije 6-7 godina bila kod jednog hodze koji mi je rekao da imam sihire stavljene na sve, zdravlje, uspjeh… Lijecio je tako sto je citao iznad vode nesto na arapskom a ja sam pri tom se smijala i onda naglo pocela da placem, bilo mi je jako lose, i boljelo me je celo i vrat najvise, na kraju mi je dao neku vodi da se umivam sedam dana i hamajliju, ali hamajlija je bila napravljena za mene i moju mamu, i ona je trebala da nosi je, medjutim ne znam jel ikad i nosila. Rekao mi je da bi trebala doci jos jednom u proljece ili jesen tj. kad je mlad list na drvecu il kad opada, medjutim nisam ni otisla.

Trenutna situacija u mojoj porodici je jako losa, mama je jako depresivna, a otac se uvijek svadja sa mamom i mladjom sestrom, cesto ponavlja sta njih dvije kazu ali uvijek promjeni glas i lice izoblici, mama cesto kaze da je ona visak u kuci i da nikog ne bi bilo briga i da ona umre. Jako me brine njeno zdravlje. A sto se mene tice, 6 godina studiram, na pocetku studija sam imala puno vise volje sad i ne bas a cesto imam jako ruzne snove, uvijek pokusavam da pobjegnem od nekog, pokusava neko da me ubije il me cak ubije, sad ne znam jesul to samo posljedice proslog rata jer sam bila u Bosni tad il ima jos nesto. Prije spavanja proucim Ihlas, Nas i Felek.Ako tu ima nesto, kome se mozemo obratiti, imali neki hodza u Bihacu da vi znate, ako bi nam trebao. Hvala!

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Prvo što trebate uraditi je iskreno pokajanje Allahu swt zbog posjete tom hodži, posebno ako ste prije imali znanja o tome šta predstavlja nošenje hamajlija. Ne znam šta vam je učio, ali reakcije koje su se u toku učenja desile vjerovatno znače da džinni ostvaruju određene uticaje spram vas. S druge strane, njegovo učenje ne znači da radi ispravno. Već smo u nekim odgovorima spominjali zašto se dešavaju reakcije pri slušanju Kur`ana. Čovjek čije učenje slušate može izazvati reakcije čak i da nikako ne poznaje liječenje rukjom, ili da se bavi zabranjenim liječenjima, a rukja/reakcije su samo maska onome što uistinu radi.

Praktikovanje liječenja nekoga bez njegovog prisustva, također je od zabranjenih liječenja. Koliko god samo nošenje hamajlija bilo problem, problem je i što je hamajlija koju ste spomenuli bila namijenjena vašoj majci, a da vaša majka nije ni prisustvovala liječenju (ili ja to ne vidim iz vašeg maila). Godišnja doba ili perodi u toku dana nemaju uticaja na proces liječenja. Znamo li da su takve bolesti izazvane džinskim djelovanjem, značilo bi to da Kur`an u nekom periodu nema uticaj na džinne onakakav kakav to ima u nekom drugom periodu. Odnosno, značilo bi to da su džinni u nekom periodu sposobni da se odupru Allahovom swt govoru… Neka nas Allah swt sačuva makar i takvih primisli, a svakako neka nas sačuva ljudi koji daju takve naznake.

Kur`an, kao potpuno savršenstvo, lijek je vjernicima do Sudnjega dana, a onima koji pokušavaju umanjiti značaj i vrijednost Kur`ana kako bi svoju `vrijednost` povećali on će, Allahovom swt voljom, sigurno donijeti propast. Sihr kvarenja odnosa između supružnika, bliskih srodnika, prijatelja ili poslovnih saradnika svakako postoji. Stanje vaše porodice možda i jest pogođeno takvih sihrom, ali da bi se isti rješavao potrebno je zalaganje svih – vaše majke, oca, … Ipak, nemoguće je tvrditi da je vaša porodica pogođena sihrom, osim testiranjem učenjem Kur`ana. Sve drugo je pretpostavka, makar i sa velikom vjerovatnoćom, a baš o takvoj je u vašem slučaju riječ.

Smatram da simptomi koji se pri vama nalaze jesu potvrda džinskog djelovanja. Prije nego posjetite bilo koga, popravite svoje ibadete i iskreno se pokajte za grijehe. Ako niste uništili/bacili hamajlije koje posjedujete, obavezno to učinite. U Bihaću je radio profesor Muharem Štulanović. Ne znam da li još uvijek radi, ali pokušajte ostvariti kontakt. Ako on ne radi, možda će moći uputiti vas na nekoga ko ispravno radi.

Na pitanje odgovorio Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta