Odgovori o sihru

Bivša djevojka u snovima / Kako svesti djelovanje sihra na minimum

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum!

Imam jedno pitanje za brata Almina Omeraševića! Ja i muž smo prije braka imali problema sa njegovom bivšom djevojkom koja je inaće ludo zaljubljena u njega, često posjećivala i sahire kako bi njega i nju ponovo spojili. Muž se žali već evo 5-ta godina da je zna nekada zaredom svaku noć sanjati , a ne želi to. Kaže kako je često sanja da ga poziva na blud, a i ja nekada sanjam kako nas ona posipa nekim travama, a ja joj u snu govorim šta nam to sipaš ne radi to itd… tako neki čudni snovi.

Naš brak je uglavnom, mašaAllah, dobar iako se i mi nekad znamo posvađati oko neke gluposti i od miša napraviti slona što bi se reklo. Također moj muž legne da spava i u toku noći samo ustane krvni pritisak mu bude jako visok često pa završi u hitnoj na injekcijama… Djeca također spavaju nemirno i znaju do 5 ujutro nikako ne spavati i nakon dugog mog truda i uspavljivanja recite mi ima li to ikakve veze sa sihrom išta od razloga što sam navela ako da, molim vas brate Almine da mi mailom pošaljete vaš kontakt telefon da možemo da stupimo u kontakt sa vama i da inšaAllah otpočnemo sa adekvatnim liječenjem. Allah vas nagradio džennetom. AMIN!

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Ne smijem početi odgovor na vaše pitanje, a da vas ne upozorim na djelo kojim možete poništiti svoja dobra djela, ugrozivši ugled jedne vjernice, ili `samo` osobe. Razumijem vašu brigu, ali pokušajte izbjeći razgovor o mogućem uzroku pred osobama koje vas poznaju ili pred onima koje poznaju djevojku koju spominjete.

Moguće je da je vaš brak na udaru sihra i, iako je moguće da je bivša djevojka uzrokom takvog sihra, to ipak nije sigurno. Ne znam odakle vam informacija da je posjećivala sihirbaze, ali ako nije došla njenim priznanjem ili vašim direktnim svjedočenjem takvim posjetama, nemojte ih uzimati kao sigurne. Sjetite se riječi Allaha swt u kojima kaže: “O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja, neka su sumnjičenja, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni duge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso umrlog brata svoga – a vama je to odvratno – zato se bojte Allaha, Allah, zaista, prima pokajanje i Milostiv je.” (El-Hudžurat, 12)

Osim sihra kojim neko pokušava spojiti nekoga (ljubavni sihr) ili rastaviti (sihr rastave), postoji i ljubavni sihr kojim treća osoba pokušava spojiti dvije, a da nijedna od tih osoba niti želi niti učestvuje u sihru. Zbog ove činjenice uslijedilo je moje upozorenje o pogubnosti sumnjičenju nekih osoba jer te osobe pred Allahom swt mogu biti čiste. A Allah swt najbolje zna.

Zatim, snovi i stanja koja navodite od poznatih su manifestacija sihra. Iako ne znači da pri vama postoji sihr, smatram da je poželjno učiniti provjeru jer postoje znakovi koji izazivaju sumnju. Snovi u kojima se, u tom kontekstu, pojavljuju osobe (direktno ili indirektno navođenje na osjećaje ljubavi prema nekome, ili izljeve strasti, ili buđenje čežnje, …), bezrazložne ili velike svađe zbog sitnih razloga, stanje vašeg muža u snu (svakako je potrebno provjeriti medicinske uzroke), jesu znakovi sumnje u postojanje sihra.

Ono što se dešava sa vašom djecom, ako isključimo stanja djece u odrastanju (neprilagođenost školi ili obdaništu, povučenost kao rezultat stida, uticaj neprimjerenog ponašanja roditelja ili bližnjih, …), moguće da su dijelom izazvana džinskim aktivnostima, ali ne smatram da su vaša djeca pogođena sihrom, osim indirektno. Naime, ako se potvrdi da vi i vaš muž imate pri sebi sihr, džinni izvršioci sihra borave u vašoj kući, pa tako samim svojm prisustvom uzrokuju intenziviranje negativne atmosfere, a koja se zatim odražava na sve koji žive s vama. Djeca ne bi predstavljala izuzetak u ovom pravilu.

Vi možete uraditi nekoliko stvari, kako bi neutralisali ili sveli na minimum dejstvo sihra u vašem životu, ali i kako bi vaša djeca `mirnija` dočekivala noći:

– Redovno obavljanje namaza; obavljanje namaza u prvom vremenu ili prvom mogućem vremenu,
– Obavljanje dobrovoljnih ibadeta,
– Dova u zadnjoj trećini noći,

– Učenje sure Al-Bekare u kući, makar dijelom – jednom dnevno,
– Čitanje Kur`ana u krugu porodice i razgovor o pročitanom, dajući pri tome priliku djeci da slušaju ljepotu Allahovog swt govora,
– Naučiti ajete uništenja sihra (spomenuti su u prethodnim odgovorima), a zatim nekoliko puta tokom dana piti tako pripremljenu vodu,

Moj broj će vam proslijediti braća koja uređuju ovu stranicu. Ako pozivom ne uspijete odmah ostvariti kontakt, javite se sms-om, pa ću vam se javiti čim to budem u prilici.

Na pitanje odgovorio Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta