Odgovori o sihru

Ujedi zmija u snu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Selam alejkum brate! Ponekad imam mnogo teske snove i izgledaju toliko stvarno da se derem i cuju me u drugoj sobi, i posle toga ne spavam po par dana. Sanjam mrtve ljude koje sam poznavao, zmije kako me ujedaju, kako padam sa nekih visina, ali nikako da padnem,te kako me neko juri – to su mi najgori snovi. Mozes li me posavetovati malo sta i kako da radim? I mozes li mi reci kako znati da je covek opsednut dzinima??

Odgovor: AlejkumusSelam! Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. U odgovoru na svako pitanje govorim o jednom, a to je da se čovjek svojim djelima što više približi Allahu swt, a odmakne od šejtana. Prvi savjet koji ću vama dati bit će isti. Zatim, pred spavanje abdestite i proučite neke zikrove, zaštite (Al-Fatiha, Ajetul-kursijj, po 3x Al-Ihlas, Al-Felek, An-Nas). Ukoliko se dešava da se budite i time prekidate san, a da se isti nastavlja čim ponovo zaspite, u tom slučaju uvijek proučite E`uzu, abdestite, a ako ste u mogućnosti klanjajte dva ili više rekata, a zatim ponovo učeći zaštitu zaspite.

U noćima kad ne možete zaspati potrudite se da učite Kur`an što duže. Ako su ovi snovi šejtanova spletka, Allahovom voljom će prestati jer šejtanu je draže da spavate nego da učite Kur`an ili da klanjate. Ako su vaši teški snovi rezultat džinskog djelovanja, mogu se desiti dvije stvari.

Prvo, prestat će u potpunosti ili djelomično, ako su džinni koji na takav način ostvaruju djelovanje prema vama slabi. Drugo, u nekoj mjeri će se ti snovi pojačati. Ovo se može desiti ako su džinni jaki pa će pokušati ustrajati u nanošenju vam nepravde, a drugi slučaj je da vas pokušaju prevariti i uplašiti kako bi odustali od noćnog ibadeta. Ne dopustite im da vas prevare. Teški snovi koji su rezultat džinskog djelovanja uvijek dolaze u paketu s nekim drugim stvarima. Ovdje ih niste spomenuli pa ćemo ostati uskraćeni za potpuniji odgovor. Moj savjet je uvijek pojačavanje ibadeta i ibadetom ograničavanja džinskog djelovanja. Ako mislite da nećete ustrajati, tad je bolje da posjetite nekoga ko uči rukju. Kad čovjek pokušava sam riješiti problem ali ne ustraje, džinni se učvrste i njihovi napadi, djelovanje postaju stabilniji. Naravno, situacija se tada pogoršava.

Što se tiče drugog dijela pitanja, jedan od pokazatelja da čovjek ima problema s džinnima mogu biti i teški snovi. Ne znam da li je to kod vas slučaj. U svakom slučaju, znaćete da li je vaš problem uzrokovan džinskim djelovanjem ako ustrajete u prethodno spomenutom. Džinnima će to zasmetati i njihovo djelovanje će se transformisati. Drugi način kako se može testirate džinsko djelovanje je slušanje određenih, unaprijed pripremljenih rukji – ovo nije moja preporuka, jer se tada mogu desiti neke nepredviđene stvari. Uvijek najpametnija opcija kako bi se čovjek uvjerio da li pri sebi ima džinsko djelovanje je posjeta osobi koja liječi Kur`anom. Znali ili ne dešavaju li vam se uznemiravanja džinna, činite dobro i klonite se zla. To je najbolji lijek, najbolje i najjače oružje u borbi protiv džinna.

KADA JE BRAT DOPUNIO SVOJE PITANJE, ODNOSNO KADA JE PRECIZIRAO SVOJE SNOVE, DOBIO JE SLJEDECI ODGOVOR:

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Sve što sam rekao u prethodnom odgovoru, potvrdit ću i u ovome. Dodatna objašnjenja o dešavanju u snovima ipak potvrđuju napade džinna, bilo da se radi o sihru ili drugim vrstama napada. Potražite nekoga ko liječi Kur`anom i Allahovom dozvolom riješite ovaj problem. Ne treba rizikovati da problem sazrijeva u tijelu ukoliko ga je moguće prekinuti u ranima fazama.

Na pitanje odgovoro Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta