Aktuelnosti

Predstavljamo omladinsko udruženje “Krug” iz Sarajeva

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

TEKST I VIDEO – Masallah, procitajte i pogledajte kako ova braca, na jedan lijep nacin, rade sa omladinom

Udruženje “Krug” se bavi afirmacijom pozitivnih vrijednosti kod omladine na području kantona  Sarajevo i djeluje kroz razne sportske, humanitarne i edukativne aktivnosti. Naime, u okviru našeg udruženja već 8 godina…

djeluje tkz. „Čarlama liga“ koja okuplja oko 200 omladinaca u dobi od 14 do 18 godina, a koji se takmiče u okviru te lige (svakog vikenda se igra redovno kolo), također prije odigravanja lige svakog vikenda ovim momcima se drži kratko predavanje iz odgoja, morala i islamskih principa života. Cilj ove lige je da omladinu skloni sa ulice i da ih podučimo osnovnim ljudskim i moralnim vrijednostima, a opet sve kroz prizmu Islama.

Također se za učesnike ove lige tokom godine organizuju izleti, ljetovanja na Jablaničkom jezeru, zim0vanje na Vlašiću, razna druženja itd. U prostorijama našeg također je sadržano raznih aktivnosti za ove omladince kao što su stoni nogomet, stoni tenis, play station, ali isto tako i razni edukativni kursevi iz svjetovnog i vjerskog opusa.

U prostorijama našeg udruženja nedavno smo počeli sa osposobljavanjem malog studia za snimanje i obradu edukativnih vjerskih emisija koje ćemo potom, inshaAllah, prikazivati na lokalnoj televiziji. Dosadašnji naš uradak je saradnja sa jednom od lokalnih televizija gdje već idu neke emisije. Naše potrebe su vezane za plačanje kirije i režija prostorije u kojoj se naše udruženje nalazi i ovim putem zahvaljujemo web portalu NUM i njegovim posjetiocima koji su više puta pomogli naše udruženje sa nadom da će i u ubudućem periodu biti na pomoći našem udruženju.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta