Prilozi posjetitelja

Prelazak na islam mlade Beograđanke

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Rođena sam u pravoslavnoj porodici ali roditelji nikad nisu praktikovali svoju religiju, uvek su na religiju gledali kao deo identiteta i tradicije. Tako da praznike i slavu slave čisto radi reda i ništa ne znaju o hrišćanstvu. Ne čitaju Bibliju, ne poste, ne idu u crkvu itd. U trenutku kad su počele da se dešavaju ove užasne stvari po svetu (pandemije, ratovi, prirodne katastrofe) odlučila sam da se okrenem hrišćanstvu i da krenem da čitam Bibliju. Htela sam da se okrenem Bogu, jer nema života bez Izvora života.
 
Što sam više čitala i istraživala, javljala su se pitanja i nedoumice. Šta je tačno trojstvo i zašto se ne pominje u Bibliji? Ko je Isus (Isa a.s.)? Zašto se molimo ikonama kad nam je Bog to izričito zabranio? Zašto pijemo alkohol i jedemo zabranjeno? I pre nego što neko kaže ,,To je Stari zavet, nama je to dozvoljeno.” Ne! Sam Isus u Bibliji kaže da je došao da potvrdi reči prethodnih poslanika, mir nad svima njima. Poruka da je Bog samo JEDAN. Niko Mu nije ravan, niko ne sme da se slavi sem Njega.
 
U celoj toj zabludi i zbrci u glavi, sećam se da sam izašla na balkon, pogledala u nebo i zamolila Ga da me uputi. Plakala sam i molila ga za Istinu. Elhamdulillah to sam i dobila. Dobijala sam jasne znake i upute i na javi i u snu. Na početku je bilo teško suočiti se sa strahovima. Šta će reći ljudi? I onda sam shvatila da ovaj život ne treba posvetiti ljudima, već Allahu i da ćemo se vratiti samo Njemu. Dunjaluk je test, Džennet je naš cilj.
 
Otkako sam izgovorila šehadet, osećam se potpuno drugačije. Razumem život, svaku lošu stvar koja mi se desi prihvatim, jer će se možda ispostaviti da je bila dobra za mene. Poštujem više roditelje iako sam trpela napade od njih (videli su da sam se zainteresovala za Islam). Jedva čekam dan kad ću konačno moći da kažem da sam muslimanka i dan kad ću se pokriti. Do tog dana ću moliti Svevišnjeg da mi ublaži sve poteškoće i svima nama koji prolazimo kroz isto.

Još jedna poruka za muslimane koji su rođeni u muslimanskim porodicama. Iskoristite to, klanjajte, postite, idite u džamije, učite Kur’an! Bar ne morate da se krijete i strahujete dok to radite. Nek nas Allah dž.š. sve uputi 🤲🏻

 
Sestra A.
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta