Prilozi posjetitelja

Priča jedne Hrvatice (preko nje se i njen muž musliman vratio islamu)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rodom sam iz Hrvatske, u mladosti sam se udala za čovjeka koji je bio musliman, ali ništa od vjere nije prakticirao. Živjeli smo tako godinama, on musliman, a ja katolik, slavili bi sve bajrame i katoličke praznike i nikad nismo imali problema to što smo različitih vjera. Imala sm sve što sam poželjela, dobrog muža, djecu, novac, auto, ali ipak nisam bila zadovoljna u duši, u stvari bila sam siroče bez pravoga puta, ali nisam to znala. Prolazeći tako kroz tminu života, jednog dana, prije nekih 7 godina, bili smo u posjeti kod nekih muslimana, koji sebe nazivaju Ahmedije, i oni su tvrdili da žena u islamu ne treba da se pokrije, da može da nosi i kratku suknju.

Moj muž iako nije prakticirao vjeru i nije imao nekakvog znanja, ipak toliko je znao da mora žena muslimanka da se pokrije i naravno protivio se tom čovjeku. Muž se bio dosta iživcirao i ja sam to primijetila na njemu. Vraćajući se kući probala sam da ga umirim pa sam mu rekla da možda taj čovjek ima pravo posto on i klanja i čita Kur’an, a moj muž ništa od toga. S tim mojim riječima nisam ga umirila, nego još više naljutila i kaže on meni kad dodjemo kući zvat ću svoga brata da pitam, a njegov brat je bio već vise godina u islamu kako treba.

Kad je nazvao brata on mu kaže: “Udji na internet i potraži odgovor na islamskim stranicama.” Kada smo počeli da čitamo, ne samo da smo saznali o marami nego i više od toga. Od te večeri nisam prestajala da čitam, ostajala bi dugo u noći budna čitajući o islamu. Poslije par dana upitam svoga muža da zašto on ne prakticira vjeru, samo me pogledao i zašutio nekoliko sekundi, a onda me upita: “Ako ja budem prakticirao vjeru, šta će biti s tobom, toliko toga ćemo morati promijeniti u našem životu?” Rekla sam, samo ti kreni prvi i ja ću za tobom. Naravno nije mi vjerovao, sve dok nisam počela da glasno pričam protiv njega da on želi ovakav loš život bez pravog puta, i tek tada je shvatio da sam ozbiljna i drugi dan nabavio je knjige kako se klanja.

Tako samo za manje od mjesec dana počeli s islamom cijela porodica. Hvala i zahvala pripada samo Allahu, Jedinom, Koji druga nema. To je za mene najveći poklon koji sam dobila u životu, Allahova milost prema meni i uputa.

Sestra
________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta