Tekstovi

Priča o plodovima istigfara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Jednog dana sam otputovao u Demam (grad u Saudijskoj Arabiji) i klanjao sam u jednoj džamiji. Kada sam završio, jedan čovjek me poselamio i rekao mi: “Allah ti dao svako dobro, šejh Abdurrahman.” Rekao sam: “Allahumme amin.” Rekao je: “Slušao sam tvoje snimke na jutjubu o traženju oprosta i o onome šta je Allah pripremio za one koji mnogo traže oprost, pa mi se dogodilo nešto, nadam se da ćeš me saslušati.” Kada sam čuo ovu čudnu priču sjetio sam se veličine istigfara. 
 
Priča taj čovjek: “Imam troje djece, živim pod kirijom, dužan sam, obuhvatile su me sve dunjalučke brige. Tražio sam posao, nisam otišao sa dokumentima ni u jednu firmu a mi nisu rekli – ostavi nam broj pa ćemo te mi nazvati. Briga nad brigom, želim da nađem posao i svoju nafaku. Kada sam čuo snimke o istigfaru, o tome da je istigfar uzrok nafake, o tome da je uzrok za otklanjanje briga i muka, otišao sam kod svoje žene i rekao sam joj: “Ženo moja, hajde da mnogo molimo Allaha za oprost, nadajući se da će nam Allah otkloniti brige i dug i da će nam pomoći.”
 
Tako mi Allaha, tražili smo oprost i danju i noću, sve dok nam Allah nije podario izlaz. Allah me je obradovao sa tri posla! Ne sa jednim već sa tri, pa sam mogao sam da odaberem posao koji želim. Odabrao sam najbolji posao, najbliži mom stanu i onaj koji najbolje umijem da radim. Hvala Allahu što mi je podario izlaz iz te muke i brige zbog istigfara.” 
 
Želim da pošaljem poruku svakom ko me sada sluša. 
 
O zabrinuti, na tebi je da tražiš oprost! 
O zaduženi, na tebi je da tražiš oprost! 
O ti koji patiš, na tebi je da tražiš oprost!
O ti koji želiš potomstvo, na tebi je da tražiš oprost!
 
Kaže Uzvišeni Allah: “I govorio je: Tražite od Gospodara svoga oprost jer On, doista, mnogo prašta; On će vam kišu obilnu slati, i pomoći će vas imanjima i sinovima, i daće vam bašče, i rijeke će vam dati.” 
 
O ti koji želiš spas od Allahove kazne, na tebi je da tražiš oprost! Sjeti se Allahovih riječi: “Allah ih neće kazniti sve dok neki od njih mole za oprost”
 
Prenijeto je da je Allahov poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Ko se bude pridržavao traženja oprosta, Allah će mu za svaku brigu olakšanje dati, iz svake tjeskobe izlaz i opskrbiće ga odakle se ni ne nada.” 
 
Čestitam onima koji mole Allaha za oprost. 
 
Molim Allaha da mene i vas učini od onih koji će Ga za oprost moliti. Molim Allaha da podari svu dunjalučku i ahiretsku sreću onome ko proširi ovaj govor.
 
Abdurrahman El-Lihjani
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta