Sihr i džinni

Primjer liječenja od sihra (džinna)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovaj slucaj je veoma interesantan, jer su dvije djevojke od dva poznanika bile opsihrene jakim sihrom, ili bolje receno vise sihira. U to vrijeme radili smo trojica nas rukju, pa sam pozvao i ostalu dvojicu da mi pomognu, jer djevojke nisu mogle doci, a kamoli uci u svoju kucu. Pozvali su me da vidim djevojke u kuci njihovih rodjaka, zagrljene u istom krevetu, niti jedu niti piju. Jedina hrana su im bili vitaminske tablete i infuzija. Pokusali smo da ih…

razdvojimo, ali nije bilo teoretske sanse da to ucinimo. Poprskao sam ih naucenom vodom i pokusao razdvojiti, ali ni to nije uspjelo. Pa sam ja jednoj na uho ucio ezan, a drugoj moj jaran, te sam iglom probo njihove prste. Tako smo ih uspjeli razdvojiti i prebaciti u auto. Sve je bilo tiho i mirno, dok se nismo priblizili kucama gdje su djevojke zivjele. Tako mi Allaha, tolika je bila vriska i kuknjava kao u najgorim horor filmovima. Uspjeli smo ih izvuci iz auta, ali na samim ulaznim vratima djevojke su se ukocile. Jedna je se drzala za kvaku ulaznih vrata, dok je druga ostala nepomicna i nije mogla pomjeriti nogama.

Ponovo smo prisli kao i prvi put, ja ucio jednoj, a moj prijatelj drugoj djevojci, zatim sam proboo prste nogu djevojke koja se nije mogla pomjeriti, a jaran je proboo prste djevojke koja nije mogla maknuti ruke sa kvake na vratima. Rekao sam braci djevojaka da ih uzmu u narucje te da ih tako uvedu u kucu. Oci su im bile siroko otvorene kao da vide nesto strasno. Ponovo je pocela vriska i kuknjava. Rekao sam da djevojke razdvojimo, da ja ucim jednoj a moji jarani drugoj djevojci. Ova djevojka kojoj sam ja ucio padala je svake dvije minute u nesvjest, kada bi god otvorila oci vrisnula bi i pala u nesvjest ponovo. Namazao sam joj oci i usi maslinovim uljem i poceo da ucim.

Govorila je placnim glasom ’Molim te, nemoj, jer ce nas ubiti, cijela je kuca opkoljena dzinnima i da je za njih ovo kraj’. Ucio sam Kur`an i nisam se obazirao na njene rijeci, kukala je i vristala. Njezina braca je nisu mogla zadrzati. Stavio sam Kur`an na njezino lice i nastavio uciti. Sa rukjom smo poceli od prije aksama, vec je bilo kasno u noc kada je se ova djevojka, kojoj sam ja ucio, javila shtucanjem i rekla ’Hej, stani! Zelis li da je ubijemo ili ces prestati’? Rekao sam ’A ko to zeli da ja prestanem, zar ti smeta Allahov Govor’? Rekao je ’smeta’ uz smijeh. Udario sam djevojku krpom koju sam imao u ruci i rekao ’izlazi Allahov neprijatelju’, djevojka je ponovo izgubila svijest.

U ruci sam imao bocu sa amonijakom, te sam je prinio nosu djevojke. Ustala je i rekla ’molim te, nemoj to vise da si ucinio, ubicu ti porodicu’. Jedan od dvojice mojih jarana je usao na vrata i pozvao me, desilo se i tamo isto sto i ovdje. I ta je djevojka pocela da gubi svijest. Otac jedne djevojke nam je rekao da prestanemo, ali mu ja nisam dozvolio rekavsi mu da cijelu odgovornost ja preuzmimam na sebe. Otisao sam kod druge djevojke i njoj isto dao da udahne amonijak. Probudila se i pocela da vrisiti. Ucio sam na glas i puhao u nju i ujedno je prskao pumpicom sa naucenom vodom.

Rekla je da je ona glavna i da je ova druga samo htjela pomoci, jer je ova prva bila opsihrena, te da je ova mladja uzela Kur`an u ruke i da je htjela pomoci samo,i da je ovaj sto je u meni napao i nju i mene. Rekao sam braci koji su bili samnom da odu i dovedu onu drugu djevojku u istu sobu te da im svi zajedno ucimo. Pitao sam ovu stariju sta vidi. Rekla je da je ova soba sada puna dzinna i da su svi po coskovima, i cekaju da napadnu. Jedan od njih prijeti i on je veoma strasan. On nas tuce nekom bodljikavom zicom kad pokusamo nesto reci, a glavni je napolju, nece da udje. Kaze da mu nista ne mozete, jer cijelo vrijeme doziva druge dzinne upomoc, te da mu ih njegov sihirbaz salje.

Pitao sam oca jedne djevojke imaju li kakvih hamajlija. Rekli su da ima u drugoj kuci i u kuci njihovih rodjaka gdje su djevojke bile. Rekao sam im da upale auto i da donesu sve hamajlije sto su imali. Donijeli su hamajlije, bilo je svake vrste hamajlija, od hamajlija obicnih do hamajlija sa orasima a u njima ziva. Bilo je nekih hamajlija sa truhlim jajetom, a u njoj kosa, komadici tkanina, svega i svacega, da nas Allah sacuva sihira i sihirbaza, insha’Allah. Spalili smo sve te hamajlije. Djevojke su sada bile malo, sasvim malo bolje. Starija je ponovo pocela pricu i rekla da je ona kriva i da ima jos jedna osoba koja je bolesna iz njihove familije i da je ona glavni cilj ovog sihra.

Rekla je da dovedemo i nju ako vec hocemo da im pomognemo. Doveli su i tu djevojku pa su sada bile tri. Pustili smo Cd sa rukjom i ucili uporedo, dodavajuci ajete kazne. Najmladja djevojka je pocela da vristi, rekla je ’umirem, ubija me ubija me!’ Ukocila se sva, ruke ukocene i noge ukocene, oci sirom otvorene. Wallahi, ovo ce nekome cudno zvuciti ali moj je jaran tu djevojku podigao jednom rukom, nakon dugog ucenja. Bilo je vec oko 3 izjutra, djevojka koja je kasnije dosla rekla je ’prestanite, sihr je kod mene i meni ucite ja sam sejtan a ne oni’. Rekao sam svojim jaranima da uce njoj a ja cu uciti ostalim djevojkama.

Allahu ekber, jedna djevojka bi se nasmijala, a druga bi pala u nesvjest, zatim bi se druga probudila pa se nasmijala a prva bi pala u nesvijest. Izasao sam iz sobe i pitao oca jedne djevojke ’gdje ste bili vi da pisete sve ove hamajlije’, rekao mi je jedno ime. Pitao sam ga jesu li djevojke bile sa njim u sobi, kaze da jesu i da su ostali oko pola sata sami.Vratio sam se u sobu i pomenuo ime tog sihirbaza na uho jedne djevojke. Pocela je vriska iz sveg glasa. Ponovo sam joj sapnuo na uho ’Allah ce ubiti tog sihirbaza’, vriska je sve jaca i jaca bila. Svi su se zacudili i pitali sta im to govorim. Otisao sam drugoj djevojci i rekao isto sto i prvoj i ova je pocela vristati.

Sada sam malo strozijim glasom viknuo na jednu ’stavi shamiju na glavu’. Dao sam joj shamiju a ona je istu tu shamiju svezala oko vrata daveci sebe. Druga je ustala i uzela noz koji je bio u blizini nje, pa sam jednu djevojku drzao za ruku a drugom rukom drzao shamiju da se ne bi udavila njome druga djevojka. Zatim sam glasno poceo govoriti ’O Allahu unisti tog i tog sihirbaza, o Allahu onesposobi ga, o Allahu unisti njegovo djelovanje na ove djevojke’! Wallahi, vriska je toliko glasna bila da je djevojkama pocela izlaziti pjena na usta i jedna je podigla ruku i rekla ’hajde samnom da ti pokazem gdje sve ima sihira’.

Uhvatila se za kvaku i ponovo se ukocila. Poprskao sam joj ruku i proucio ezan proboo prst i nastavili dalje. Ponovo je stala i mumnjajuci rekla da joj proucim ezan i da joj probodem iglom prst na nozi. Dosli smo u kucu prve djevojke. Rekla mi je da se sihr nalazi u ovim vratima i da ne smije da mi kaze. Rekao sam da se ne boji sihirbaza vec da se boji Allaha. Rekla je da joj ucim Kur`an jer osjeca da nesto iz njenog tijela hoce da izadje. Ucio sam joj Kur`an, povratila je komad usirene krvi, pa je produzila dalje. Rekla je da se na vratima, u vratima ili negdje nalazi sihr na tom mjestu. Rekao sam joj da zatvori oci da rukom predje preko vrata.

Ruka je stala na cosku vrata, poceo sam razgledati sta tu ima i nasao sam jedan mali kamencic koji je bio stran za tu kucu, mali kamencic roza boje. Pokazao sam ga djevojci, pala je u nesvijest. Stavio sam amonijak pod njen nos da udahne. Probudila se i rekla ’da, to je sihr’, ima jos nekoliko takvih u kuci prve i druge djevojke, al je ovaj bio najglavniji i da ga je ona stavila po naredjenju tog sihirbaza kojeg sam pomenuo.Vratili smo se u kucu druge djevojke, bile su nepomicne. Braca su i dalje ucila Kur`an. Dotakao sam ruku kamencicem jednu od te dvije djevojke, otvorila je oci i rekla da je to ubica i da im on naredjuje da se ubiju. Najsmirenija djevojka je bila ona koja je pokazala sihr, jer je na nju sihr djelovao, ali ne kao na ove dvije.

Nju je spasio namaz i ucenje Kur`ana, tako da su se dzinni puno mucili kako bi je zastrasili. Pitao sam je sta joj je najvise smetalo dok smo ucili. Rekla je uci samo ajetul kursiju i ne prestajte da ucite to, toliko su slabi ovi u nama da nemate predstavu kako izgledaju slabo. Rekao sam braci da puste cd sa ajetul kursijom i da svaki od nas uci ajetul kursiju i da prska naucenom vodom. Djevojke su dizale ruke i kazi prst, pa smo nastavili ucenje jos brze. Djevojka koja je bila najpribranija je rekla da je glavni onaj koji leti od jedne do druge djevojke. Kada bi njega uspjeli uhvatiti, onda bi se sve smirilo. Pitao sam je sta mu smeta, rekla je taj kamen sto drzis u ruci, pokusava nekako da ti ga otme. Ucio sam na taj kamen i stavio ga u naucenu vodu i poklopio Kur`anom.

Djevojka je samo klonula i rekla ’Elhamdulillah, poceo je da gori, poceo je da gori od nogu pa nagore’. Ucili smo tako dugo da su i djevojke i mi bili iscprljeni, a onda prije sabaha obe djevojke rekose da je skroz izgorjeo i da je bio jevrej, doktor medicine. Znao je tacno gdje dirnuti u mozgu kako bi ih onesvjescivao. Zatim je ustala prva djevojka koja je bila opsihrena uz vrisku, rekla je ’evo ih dolaze’, poceli su se alarmi paliti na autima. Izasla su braca jedne djevojke i vidjeli da nikog nema napolju, evo ih kaze pred vratima. Pustio sam ezan na vratima, i pitao djevojku da li ih sada vidi, dok sam i dalje molio Allaha da unisti moci sihirbaza.

Djevojka je rekla da su stali, kao ono htjeli bi da napadnu ali ih strah. Izasao sam napolje i poceo spricati pumpom sa naucenom vodom. Poprskao sam svaki djelic kuce sa vana, vratio sam se u kucu i isprskao svaki cosak. Ostale dvije djevojke su bile normalne, nije vise bilo nikakvih simptoma, osim ove zadnje djevojke koja je rekla da je i njen sihr u kuci kod nje, pa smo se autom odvezli i do njene kuce. Tu smo pronasli sihr na njenoj odjeci, bila je poprskana sa krvlju, dvije male tackice. U njoj su bila samo dva dzinna, koji su Allahovom voljom izasli kasnije nakon sto smo izgorjeli sihr.

Vratili smo se u kucu gdje su dvije djevojke bile u normalnom stanju, rekao sam im da poslusaju jos malo rukju. Kazale su da nikakvih tegoba vise nemaju i da je sve normalno. Rekao sam im da uzmu abdest i da klanjaju dva rekata namaza zahvalnosti Allahu, dz.s. i tako je i ovaj slucaj Allahovom Miloscu zavrsen uspjesno. Molim Allaha da nas sacuva svake vrste Sherra, amin! Selam ’alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Ovu pricu nam je poslao Abu Amr ibn Fadl, brat koji zivi u Makedoniji i koji lijeci ucenjem Kur’ana

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta